Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

„Zilele Basarabiei” la Bucureşti, Timişoara şi Braşov

Publicat 02:50 | 24 mart. 2012 // Cultură, Mapamond, România // 908 vizualizări

Cu ocazia aniversării a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, organizaţiile studenţilor basarabeni din Bucureşti, Timişoara şi Braşov desfăşoară, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, în perioada 24 – 31 martie, Festivalul „Zilele Basarabiei”, anunţă departamentul.

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti dă startul evenimentelor dedicate Unirii de la 1918 cu un concert la care sunt invitaţi Cătălin Josan, “Gândul Mâţei”, “Paralela 47”, “ROA” şi “Condorii Negri”.

Programul ediţiei a V-a a Festivalului “Zilele Basarabiei” de la Bucureşti include, de asemenea, vizite la muzeele capitalei şi lansarea volumului ”Istoria Basarabiei”, semnată de profesor doctor universitar, domnul Ştefan Purici, editat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.

În data de 27 martie, participanţii la Festival se vor deplasa la cimitirul de la Cernica, pentru a aduce un omagiu membrilor Sfatului Ţării.

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara a pregătit pentru ediţia din acest an a Festivalul „Zilele Basarabiei” un program de şase zile, în perioada 27 martie – 1 aprilie, ce include o serie de manifestări culturale printre care expoziţii, lansări de carte, dezbateri, concerte şi spectacole de teatru.

Printre invitaţii la eveniment se numără Cristi Dumitru, director al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, “Paralela 47”, Teatrul Muzical-Dramatic “B.P. Haşdeu” din Cahul şi ansamblul de dans folcloric “Izvoraş”, din acelaşi oraş.

Aniversarea Unirii se va desfăşura, concomitent, şi la Braşov. Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din acest oraş va organiza, în data de 27 martie, o slujbă de comemorare a artizanilor Unirii de la 1918.

Programul include, de asemenea, un simpozion cu participarea mai multor istorici şi a altor personalităţi din mediul academic, dezbateri, proiecţii de film şi un concert live oferit de trupele “Catharsis”, “Akord”, “Sick Brothers” şi a interpretei Nicoleta Gavriliţa.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!