Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Anatol Șalaru a avut o întrevedere cu directorul general al “Blue Air”

Publicat 01:56 | 27 apr. 2012 // Economie, Republica Moldova // 980 vizualizări

mtid.gov.md

Compania aeriană low-cost “Blue Air” intenționează să acceadă pe piața avia din Republica Moldova, informează, într-un comunicat din 26 aprilie, Serviciul de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Despre examinarea posibilităților ca “Blue Air” să opereze zboruri low-cost de pe Aeroportul Internațional Chișinău sau de pe Aeroportul din Bălți au discutat, în cadrul unei întrevederi, ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru, şi directorul general al companiei, Sheriff Ussama.

Directorul general al “Blue Air” a menționat că este interesat să vină cu un concept nou pe piața avia din Republica Moldova, investind în construcția unui terminal nou de pasageri de dimensiunile celui existent în Aeroportul Internațional din Chișinău.

La rândul său, ministrul Anatol Șalaru și-a arătat “deschiderea și disponibilitatea de a susține în continuare companiile aeriene low-cost care își manifestă interesul” să intre pe piața moldoveană, “în scopul creării tuturor posibilităților pentru ca cetățenii Republicii Moldova să zboare la prețuri avantajoase”.

Ministrul a precizat că, în situaţia în care Aeroportul Internațional din Chișinău nu este în gestiunea ministerului, o altă opțiune ar fi Aeroportul din Bălți, unde în rezultatul încheierii unui Parteneriat Public Privat vor demara lucrări de modernizare a infrastructurii aeroportului, a pistei de decolare pentru asigurarea fucționalității acestuia și instalarea unui nou sistem iluminator.

“Blue Air” este prima companiei aeriană cu capital 100 % privat care a lansat curse low-cost în România şi deţine în prezent peste 40 la sută din piaţa low-cost românească.
Flota “Blue Air” este formată din 18 aeronave de tip “Boeing”, cu capacități între 126 și 170 de locuri.
Compania “Blue Air” operează curse spre 28 de destinații, iar din 2004 până în prezent circa 6,5 mln de pasageri au ales să zboare cu acest operator aerian, potrivit precizărilor din comunicatul de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!