Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Mark P. Hertling, Comandantul Armatei SUA în Europa, s-a întâlnit cu liderii militari din Republica Moldova

Publicat 18:27 | 26 apr. 2012 // Politică, Republica Moldova // 941 vizualizări

General-locotenentul Mark P. Hertling: “Moldovenii au dovedit că pot opera într-o categorie peste greutatea lor”

Foto: Ambasada SUA

General-locotenentul Mark P. Hertling, Comandant al Armatei SUA în Europa, a vizitat Republica Moldova pentru a se întâlni cu liderii militari moldoveni, în scopul aprofundării relaţiilor de colaborare, informează Ambasada SUA la Chişinău într-un comunicat remis Elldor.Info.

În cadrul unei ceremonii ce a avut loc miercuri după-amiază, 25 aprilie, la Ministerul Apărării al Republicii Moldova, general-locotenentul Mark P. Hertling l-a decorat pe ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, cu “Medalia pentru Serviciu Meritoriu”.

Medalia i-a fost conferită ministrului “pentru serviciul său de planificator strategic, în colaborare cu Comandamentul Central al SUA, în susţinerea trupelor din Republica Moldova care au participat la misiuni umanitare şi de reconstrucţie în Irak în 2003-2008”, se arată în comunicatul de păresă al Ambasadei SUA.

General-locotenentul Hertling i-a acordat, de asemenea, ministrului Vitalie Marinuţa un Certificat de onoare care notează plasarea sa în Muzeul celebrităţilor al Colegiului de Comandă şi Stat Major al SUA (CGSC).
Vitalie Marinuţa, care a absolvit colegiu din Kansas în anul 2000, este primul cetăţean al Republicii Moldova care urmează să fie plasat în Muzeul celebrităţilor CGSC.

„Salut contribuţiile tot mai mari ale Armatei Republicii Moldova, începând cu participarea militarilor la exerciţiile multinaţionale la baza noastră de antrenament din Germania până la creşterea semnificativă a acestora în menţinerea păcii, forţele speciale, şi capacităţile de dezamorsare a explozibilelor. Moldovenii au dovedit că pot opera într-o categorie peste greutatea lor”, a declarat după ceremonie general-locotenentul Mark P. Hertling.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!