Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Opt cetăţeni ai Afganistanului locuiau ilegal la Tudora (video)

Publicat 20:55 | 02 apr. 2012 // Justiţie, Republica Moldova // 1.091 vizualizări

mai.md

Opt migranţi ilegali, cetăţeni ai Afganistanului, au fost reţinuţi de poliţişti într-o casă din satul Tudora, Ştefan Vodă, şi duşi la Centrul de Plasament Temporar al Străinilor, de unde, în decurs de trei luni, urmează a fi expulzaţi din Republica Moldova, informează Centrul de presă al Departamentului Poliţie al MAI.

Grupul de migranţi ilegali, reţinut la 30 martie, este constituit din trei adulţi şi cinci copii minori – un bărbat de 19 ani, o femeie de 35 de ani cu 3 copii şi o femeie de 40 de ani cu 2 copii. Migranţii se aflau în Republica Moldova de 5 zile.

Cetăţenii Afganistanului au intrat ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, de unde intenţionau să ajungă în spaţiul Uniunii Europene.

Ei şi-au părăsit ţara de origine cu aproape trei luni în urmă, traversând clandestin hotarele mai multor state.

Audiaţi de Poliţie, afganezii au declarat că pentru a ajunge în Europa au achitat, înainte de plecare, sume cuprinse între 4.000 şi 5.000 de dolari.

Judecătoria raionului Ştefan Vodă i-a amendat pe cei trei afganezi adulţi cu câte 1.000 de lei, pronunţând decizia de expulzare ulterioară a lor din Republica Moldova.

La 19 februarie 2012, zece cetăţeni din Iran şi Afganistan, inclusiv copii, au intrat ilegal pe teritoriul României dinspre Republica Moldova, traversând Prutul pe gheaţă.


Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!