Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

OZN sau altceva? Lumină inelară multicoloră pe cerul Rusiei (video)

Publicat 05:37 | 30 apr. 2012 // Accente Info, Elldorscop, OZN, Radar, Ştiinţă // 1.494 vizualizări

OZN sau fenomen dintr-o altă categorie? Mai multe posturi de televiziune din lume au difuzat până acum înregistrarea video realizată de un fotograf din Ufa, prezentatorii şi publicul avansând ipoteze care mai de care cu privire la natura fenomenului din imaginea alăturată: portal către o altă dimensiune în atmosfera Pământului, tehnologie militară secretă, proiecţie cu raze laser, navă extraterestră etc..

Halit Safin, un cunoscut fotograf din oraşul Ufa, Federaţia Rusă, a filmat un fenomen spectaculos: o lumină multicoloră, pulsatilă, cu formă inelară, care a putut fi văzută timp de câteva ore pe cerul oraşului.
Lumina, având culorile predominante albastru, verde şi roşu, a fost observată de mai multe persoane în seara zilei de 22 ianuarie, de pe la orele 20:00, şi în primele ore ale zilei de 23 ianuarie 2012, deasupra unuia dintre microraioanele oraşului Ufa.

Chiar şi mărit de 10 ori, obiectul îşi păstrează forma inelară.
Inele luminoase asemănătoare au fost văzute anterior în Mexic şi în Marea Britanie, în toamna anului 2005.
Ce sunt, rămâne o enigmă.

Halit Safin, interesat din copilărie de fenomenul OZN, a fost chemat la faţa locului de un prieten. Ajuns acolo aproape de miezul nopţii, Halit a făcut câteva poze cu ajutorul unui obiectiv cu distanţă focală mare.
Prietenul său a rămas în maşină, iar Halit a dat o fugă până acasă după un teleobiectiv, pe care-l cumpărase pentru a observa stelele. Când a revenit, lumina inelară mai era pe cer, dar părea că s-a îndepărtat puţin.

Deşi este pasionat de SF şi de fenomenul OZN, Halit Safin crede că ceea ce a filmat este aureola formată în jurul unui satelit sau al unui corp ceresc.

Directorul Planetariului din Ufa, Anatoli Denisov, a declarat pentru „Komsomolskaia Pravda”că fenomenul misterios nu este un OZN, dar o strălucire formată în jurul stelei Sirius, cea mai strălucitoare de pe cer şi vizibilă iarna deasupra oraşului Ufa.

Unii dintre cititorii ziarului presupun, pe forum, că fenomenul este consecinţa furtunii magnetice din 20 ianuarie. Alţii cred că este o proiecţie cu raze laser, un aparat de zbor secret sau „porţi stelare prin care se deplasează navele extraterestre şi care, dintr-un anumit motiv, au devenit vizibile în acea noapte”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!