Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Barack Obama “aşteaptă cu nerăbdare” să se întâlnească cu Vladimir Putin

Publicat 11:54 | 18 mai 2012 // Mapamond // 928 vizualizări

Preşedintele SUA, Barack Obama, este decis să continue relaţiile cu Rusia într-un spirit pozitiv şi aşteaptă cu nerăbdare o întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin, a declarat în seara zilei de 17 mai un purtător de cuvânt al Casei Albe, transmite RIA Novosti.

„Preşedintele Putin este ocupat în prezent cu formarea guvernului. El îl va trimite în locul său la summitul G8 pe premierul Dmitri Medvedev, dar preşedintele Obama se va întâlni foarte curând cu preşedintele Putin.
Au convenit asupra acestui aspect la telefon. Preşedintele Obama aşteaptă cu nerăbdare o întâlnire cu Vladimir Putin”, a specificat purtătorul de cuvânt Jay Carney, într-o conferinţă de presă la Washington, indicând că o întâlnire Obama-Putin este de aşteptat peste o lună în Mexic, cu pilejul summitului G-20, ce urmează să aibă loc în iunie.

Jay Carney a subliniat de asemenea că Statele Unite ale Americii intenţionează să continue dezvoltarea unor relaţii apropiate cu Rusia, într-un spirit pozitiv.

”Abordarea noastră rămâne neschimbată: vom coopera cu Rusia, vom conlucra cu guvernul rus în probleme de interes comun şi ne vom exprima deschis dezacordul într-o problemă sau alta”, a afirmat reprezentantul Casei Albe, menţionând că administraţia americană doreşte rezolvarea chestiunilor litigioase, precum scutul antirachetă, continuând în paralel cooperarea în alte domenii.

Summitul G8 se desfăşoară la 18 şi 19 mai, la Camp David (statul Maryland), la reşedinţa de vacanţă a preşedintelui SUA.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!