Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Batalionul 22 de menţinere a păcii a împlinit 13 ani (foto)

Publicat 21:41 | 11 mai 2012 // Politică, Radar, Republica Moldova, Social // 3.094 vizualizări

army.md

Batalionul 22 de menţinere a păcii şi-a sărbătorit cea de-a 13-a aniversare în cadrul unei ceremonii desfăşurate vineri, 11 mai, în Tabăra militară permanentă 142 din Sectorul Telecentru al Chişinăului.

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, i-a felicitat pe militari şi le-a mulţumit pentru activitate, înmânându-le celor mai vrednici “diplome de onoare pentru disciplină ireproşabilă şi îndeplinirea exemplară a obligaţiilor de serviciu”.

„Sunteţi ofiţeri bine pregătiţi, profesionişti care vă cunoaşteţi bine meseria de pacificator”, le-a spus militarilor Vitalie Marinuţa, citat de Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Potrivit comandantului Batalionului 22, locotenent-colonel Roman Ceban, misiunea subunităţii este instruirea militarilor pentru participarea în operaţiuni de menţinere a păcii atât în Republica Moldova, cât şi peste hotare.

„Circa 50 la sută din militarii pe contract ai batalionului au participat în misiuni sub egida ONU în Liberia, Coasta de Fildeş şi Sudan. O mare parte dintre militarii noştri îşi îndeplinesc serviciul în Zona de Securitate a Republicii Moldova. Totodată, efectivul participă cu succes la aplicaţii şi exerciţii internaţionale, iar ultimul exerciţiu de acest gen a fost „Mission Rehearsal Exercise”, desfăşurat în luna februarie în Germania”, a declarat locotenent-colonelul Roman Ceban.

Evenimentul a culminat cu un program inedit de exerciţii cu arma. La festivitate au asistat invitaţi de onoare, elevi şi studenţi din municipiul Chişinău, părinţii şi rudele ostaşilor care-şi îndeplinesc serviciul militar în termen.

Batalionului 22 de menţinere a păcii a fost fondat la 11 mai 1999.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!