Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Boala care-i doboară pe bărbaţii infideli

Publicat 15:05 | 24 mai 2012 // Elldorscop, Sănătate, Şi altele..., Social // 1.671 vizualizări

descopera.ro

Bărbaţii care îşi înşală soţiile riscă să facă infarct într-o măsură mai mare decât soţii fideli. La această concluzie au ajuns cercetătorii italieni de la Universitatea din Florenţa după ce au studiat efectele infidelităţii asupra sănătăţii, scrie Descopera.ro.

Potrivit studiului, moartea subită din cauza atacului de inimă în timpul unui act sexual apare mai frecvent atunci când bărbaţii sunt în compania amantelor, decât atunci când aceştia se află cu soţiile lor.

Motivele care stau la baza acestor decese nu sunt foarte clare, dar specialiştii au presupus că de vină ar fi conştiinţa încărcată, stresul provocat de păstrarea secretului, dar şi încercarea de a face faţă cerinţelor unei femei mai tinere.

“Mai mulţi factori interpersonali, sexuali şi biologici sunt asociaţi cu relaţiile extraconjugale. O întâlnire secretă într-un mediu nefamiliar poate creşte în mod semnificativ tensiunea arterială şi ritmul cardiac, ceea ce duce la o mai mare nevoie de oxigen”, a explicat unul dintre autorii studiului, dr. Alessandra Fisher.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!