Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Călugărul alcoolic

Publicat 22:30 | 17 mai 2012 // Elldorscop, Radar, Spiritualitate // 1.690 vizualizări

credintainadevar.blogspot.com

Trăia odată în Muntele Athos un călugăr, care locuia în Karyes.

El bea şi se îmbăta în fiecare zi, scandalizând pelerinii.

În cele din urmă a murit şi acest lucru i-a uşurat pe o parte dintre credincioşi, ei mergând şi spunându-i încântaţi părintelui Paisie Aghioritul că s-a rezolvat în cele din urmă această problemă uriaşă.

Părintele Paisie le-a răspuns că el ştia despre moartea călugărului, după ce a văzut un batalion întreg de îngeri care au venit să ridice sufletul acestuia.

Pelerinii au fost uimiţi, iar unii au protestat şi au încercat să-i explice mai bine părintelui, gândindu-se că bătrânul nu a înţeles.

Stareţul Paisie le-a explicat: „Acest călugăr s-a născut în Asia Mică, la scurt timp înainte de distrugerea de către turci, atunci când au adunat toţi băieţii.
Deci, ca să nu-l ia de la părinţii lui, ei îl luau cu ei la seceriş  şi, astfel, pentru a nu plânge, au pus raki (băutură alcoolică tare) în laptele lui, pentru ca el să doarmă.
Prin urmare, el a crescut şi a ajuns un alcoolic.
Un bătrân care i-a spus că a fost şi el alcoolic, l-a învăţat să facă metanii şi rugăciuni în fiecare noapte şi s-o implore pe Fecioara să-l ajute să reducă câte un pahar de băutură.
După un an, a reuşit, cu pocăinţă şi luptă, să ajungă de la 20 de pahare de băutură pe zi  la 19 pahare.
Lupta a continuat pe parcursul anilor şi a ajuns la 2-3 pahare, cu care el tot se îmbăta.”.

pemptousia.ro

Lumea a văzut de-a lungul timpului un călugăr alcoolic care scandaliza pelerinii, dar Dumnezeu a văzut un luptător care a dus o bătălie lungă pentru a reduce patima sa.

Fără să cunoaştem ce încearcă fiecare să facă şi ceea ce vrea să facă, ce drept avem noi să judecăm efortul lui?

Sursa: Pemptousia.ro

1 Comentariu

  1. Mihai spune:

    Cred ca la fel putem sa judecam si despre calugarul de la manastirea Capriana care intr-o zi s-a imbatat si si-a batut concubina. Cine stie de la cate pahare a pornit acesta si la cate a ajuns precum si de la cate concubine… 🙂

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!