Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Crin Antonescu: Nimeni din „gaşca lui Băsescu” nu va fi în vreo structură de putere a noastră

Publicat 08:34 | 01 mai 2012 // Mapamond, România // 970 vizualizări

allby.ro

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, copreşedinte USL, a afirmat, în seara zilei de 30 aprilie, la Antena 3, că „nimeni din gaşca lui Băsescu nu va fi în vreo structură de putere” a USL.

Întrebat dacă în viitorul guvern condus de Victor Ponta vor fi preluaţi şi actuali miniştri, cum ar fi Cătălin Predoiu sau Leonard Orban, aşa cum s-a vehiculat în ultimele zile în mass-media, liderul liberal a spus: „Am avut despre aceasta o discuţie şi avem, şi eu, şi Victor Ponta, aceeaşi părere”.

„Nimeni din gaşca lui Băsescu nu va fi în vreo structură de putere a noastră. (…) Ca principiu, am spus foarte clar nu. Este foarte clar că nu avem prea mari dubii. De vreme ce actuala putere a făcut lucruri rele, a guvernat prost, de vreme ce noi pretindem că avem oameni buni, mai buni, că avem de făcut nişte lucruri pe care ştim să le facem, ce rost are”, a afirmat Antonescu.

evz.ro

El a precizat că discuţia despre componenţa noului guvern a fost încă de la început sub rezerva faptului că este un executiv limitat în timp – până la alegerile generale.

„Discuţia toată a fost sub rezerva faptului că e un guvern până în noiembrie. În noiembrie, chiar dacă noi vom face din nou guvernul, ceea ce sper, totul se ia de la zero, mai puţin primul-ministru pentru că înţelegerea rămâne valabilă, şi împărţirea portofoliilor ca şi a persoanelor este cu totul alta”, a explicat Crin Antonescu.

Liderul liberal nu a dorit să dezvăluie nici nume, nici portofolii pe care le-ar fi luat PNL. „S-au vehiculat foarte multe nume în aceste zile. (…) Cunosc guvernul, însă nu pot să confirm sau să infirm. (…) Premierul a venit şi a propus o structură şi un partaj al ministerelor – care noi, care voi. (…) Ceea ce a propus Victor Ponta ca structură, ca împărţire de ministere mi s-a părut absolut judicios şi am fost de acord deîndată”, a mai spus Crin Antonescu.

Propunerile pentru viitorii ministeriabili vor fi anunţate marţi seara, 1 mai, de premierul desemnat, Victor Ponta.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!