Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Despre creştinii ortodocşi din SUA

Publicat 02:33 | 02 mai 2012 // Accente Info, Mapamond, Spiritualitate // 1.155 vizualizări

gainesvilleorthodox.org

Studiu sociologic despre ortodocşii din America

Adunarea Episcopilor Canonici ortodocşi din America Centrală şi de Nord a realizat un studiu care s-a finalizat într-un raport de 40 de pagini, intitulat: „5 lucruri interesante despre Geografia şi Demografia Bisericii în Statele Unite”.

Raportul include secţiuni despre credincioşii din America şi despre geografia parohiilor ortodoxe, prezenţa ortodocşilor americani la ritmul liturgic al parohiilor lor, cultura etnică în Bisericile Ortodoxe Americane şi comunităţile monastice din America.

Astfel, credincioşii din Statele Unite care participă activ la viaţa liturgică a Bisericii sunt în număr de 797.600.
Dintre aceştia, creştinii ortodocşi care participă în fiecare săptămână la Liturghie este de 209.000.

În ceea ce priveşte apartenenţa eclesială şi etnică a ortodocşilor din Statele Unite, raportul arată că există 476.000 de ortodocşi aparţinând de Dioceza Ortodoxă Greacă, 84.600 fac parte din Orthodox Church of America, 75.000 din Biserica Ortodoxă Antiohiană, 68.000 de credincioşi sârbi, 27.000 din Biserica Ortodoxă Rusă din afara frontierelor, 11.200 de ortodocşi români etc.

Studiul arată şi creşterea ortodoxiei în America, existând peste 15 state americane în care creşterea numărului de ortodocşi este mai mare de 50% faţă de anul 2000.

Românii ortodocşi din America sunt printre cei mai ataşaţi de tradiţiile româneşti şi de limba română liturgică, mai ales datorită faptului că ea este înţeleasă de toţi credincioşii, spre deosebire de limba slavonă sau cea greacă veche, care au fost înlocuite în mare parte de limba engleză liturgică.

Traducerea şi adaptarea textului de pe Oca.org: Pr. Ioan Valentin Istrati
Sursa: Mitropolia.md

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!