Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Eugen Tomac a declarat că va demisiona de la conducerea DRP

Publicat 14:16 | 11 mai 2012 // Accente Info, Mapamond, Politică, Radar, Republica Moldova, România // 1.039 vizualizări

Eugen Tomac, Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, a declarat că va demisiona din funcţie, ca urmare a schimbării guvernării de la Bucureşti.
El a făcut anunţul în cadrul unei conferinţe de presă, vineri, 11 mai, la Chişinău.

Eugen Tomac a explicat că i se pare firesc să demisioneze din funcţie în situaţia în care PDL, al cărui membru este, a trecut în opoziţie.

Premierul Victor Ponta, liderul PSD, declara anterior că secretarii de stat vor fi numiţi de către partidele care formează guvernarea, iar şefii agenţiilor guvernamentale vor rămâne în funcţie “până se dovedeşte că se implică politic”.

În cadrul conferinţei de presă, Secretarul de stat a prezentat un raport despre activitatea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) în anii 2009-2011.

Eugen Tomac şi-a exprimat speranţa că noua guvernare de la Bucureşti va continua „proiectele începute de guvernele Boc şi Ungureanu”.
„Nu văd motive de ce ar exista o altă abordare faţă de Republica Moldova. Pentru România, relaţia cu Republica Moldova reprezintă o prioritate”, a adăugat Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni.

Eugen Tomac a spus că va „rămâne aproape de românii din Republica Moldova” şi după plecarea din funcţie şi va încerca să contribuie în continuare la apropierea românilor de pe cele două maluri ale Prutului.

Eugen Tomac a fost numit în ianuarie 2009 Secretar de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.
Ca urmare a înfiinţării Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, instituţie cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al primului-ministru, este numit apoi Secretar de stat pentru românii de pretutindeni la data de 26 ianuarie 2010.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!