Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Intri vineri în hotel femeie măritată şi ieşi duminică, divorţată şi fericită

Publicat 22:02 | 29 mai 2012 // Elldorscop, Social // 1.327 vizualizări

nytimes.com

“Divorce Hotel” este unul dintre cele şase hoteluri de lux, cu camere separate şi un stol de avocaţi, consilieri şi psihologi, pentru cuplurile care vor să divorţeze repede.

Este ideea unui antreprenor olandez, Jim Halfens. I-a venit după ce a fost martor al calvarului prin care a trecut prietenul său de facultate când a decis să divorţeze, scrie Nytimes.com.

Faci rezervare pentru o cameră vineri, în calitate de femeie căsătorită, şi ieşi de acolo duminică, divorţată şi fericită.
Totul pentru o taxă de 2.500 de euro, TVA, şederea la hotel şi costurile juridice fiind incluse.

„Prietenul meu pierdea în greutate văzând cu ochii, a povestit omul de afaceri olandez cotidianului “NY Times”. El şi soţia lui se certau feroce de fiecare dată când se vedeau. A fost oribil. Văzându-i pe ei, m-am gândit că trebuie să existe o cale mai uşoară de a te despărţi”.

Ideea este să petreci un sfârşit de săptămână într-un hotel de lux, asistat pas cu pas de un grup de consilieri financiari, avocaţi şi chiar psihologi, pentru a ajunge la un acord care ar satisface ambele părţi în doar două zile.

Înainte de a beneficia de acest program, candidaţii la divorţ sunt evaluaţi de Halfens şi personalul său, pentru a se stabili dacă într-adevăr au intenţia să se despartă rapid şi pe cale amiabilă. Testul îl trece doar un cuplu din trei.

Odată ce au părăsit hotelul, foştii soţi mai trebuie să meargă la un judecător şi în câteva săptămâni divorţul este finalizat.

Există deja 17 perechi care au experimentat “Divorce Hotel” şi care s-au declarat mulţumite de alegerea făcută.

Mulţi avocaţi s-au arătat uimiţi de idee, deşi spun că, în practică, nu poate funcţiona pentru majoritatea cuplurilor. Unul dintre ei, Robert S.Cohen, care a fost printre altele şi avocatul unor “divorţuri milionare” (Michael Bloomberg, Christie Brinkley şi Ivana Trump), a declarat că i-ar fi plăcut să fi inventat chiar el acest lucru, „pentru că este o mare idee”.

Oricum, Jim Halfens are mari proiecte pentru reţeaua sa de „Divorce Hotel”. La anul va scoate o carte, va realiza documentare TV şi, poate, un reality show.

Între timp, interesul pentru „divorţurile expres” creşte.

Olga Pârău
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!