Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Marian Lupu a solicitat sprijin ambasadorului Rusiei, Farit Muhametșin

Publicat 14:59 | 23 mai 2012 // Politică, Republica Moldova // 955 vizualizări

Președintele Parlamentului, Marian Lupu, a avut miercuri, 23 mai, o întrevedere cu Farit Muhametșin, ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova.
Ambasadorul a apreciat participarea și discursul președintelui Parlamentului la deschiderea Zilelor scrisului și culturii slave în Republica Moldova, la 21 mai.

„Marian Lupu a menționat în debutul întrevederii că Parlamentul Republicii Moldova este deschis pentru un dialog constructiv și pragmatic cu Adunarea Federală a Federației Ruse, precum și pentru cooperare interparlamentară la nivel de comisii de profil și grupuri de prietenie”, relatează Serviciul de presă al Parlamentului.

La întrevedere, Marian Lupu a solicitat sprijinul ambasadorului rus în vederea reluării activității Comisiei interparlamentare de colaborare între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse, care, potrivit regulamentului, urmează să se convoace de două ori pe an.

De asemenea, Marian Lupu a solicitat sprijinul lui Farit Muhametșin în vederea „întăririi legăturilor între grupurile de prietenie din cadrul celor două parlamente”. Grupul de prietenie moldo-rus din Parlamentul Republicii Moldova este constituit din 40 de parlamentari și este condus de deputatul Alexandru Stoianoglo.

Marian Lupu și Farit Muhametșin au accentuat că dimensiunea parlamentară are un rol important în dezvoltarea relațiilor bilaterale şi s-au pronunțat pentru contribuția parlamentarilor la pregătirea ședinței ordinare a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de cooperare economică, programată pentru a doua jumătate a anului curent, la Chișinău.

Farit Muhametșin a declarat că va contribui la maximum la dezvoltarea relațiilor multiseculare moldo-ruse, inclusiv pe dimensiunea parlamentară. Potrivit ambasadorului, Federația Rusă și Republica Moldova trebuie să aibă relații bazate pe încredere reciprocă, atât la nivelul conducerii de vârf, precum și la nivel parlamentar, la nivel de societate civilă”, se arată în comunicatul de presă.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!