Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nicolae Timofti: Republica Moldova contează pe sprijinul României

Publicat 14:34 | 03 mai 2012 // Politică, Radar, Republica Moldova, RM-UE, România // 1.340 vizualizări

captură Privesc.eu

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat joi, 3 mai, la Bucureşti, că mizează foarte mult pe susţinerea României în problema aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE).

“Eu mizez foarte mult pe susţinerea din partea României în probleme ce sunt legate de aderarea noastră la Uniunea Europeană”, a declarat Nicolae Timofti la întrevederea pe care a avut-o, la Palatul Parlamentului, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

„Eu înţeleg această misiune pe care mi-am asumat-o şi responsabilitatea pe care trebuie să o port mai departe pentru Republica Moldova, pentru poporul nostru. Sunt fericit că am această ocazie să fiu în vizită la dumneavoastră, fiindcă eu am o atitudine specială faţă de România”, a spus preşedintele Nicolae Timofti.

Roberta Anastase l-a felicitat pe Nicolae Timofti pentru alegerea sa în funcţia de preşedinte al  Republicii Moldova.

Preşedintele Republicii Moldova a menţionat că, acum o săptămână, a efectuat o vizită la Bruxelles, “pentru a cunoaşte conducerea de vârf a structurilor europene”. “M-am convins că suntem acceptaţi, adică suntem doriţi, dar noi, pentru a ajunge acolo, avem de făcut foarte multe, avem nevoie de experienţă”, a adăugat preşedintele moldovean.

Președintele Nicolae Timofti efectuează la 3 mai o vizită oficială în România, la invitația preşedintelui Traian Băsescu.

Nicolae Timofti a fost întâmpinat, în dimineaţa zilei, de Traian Băsescu pe Platoul Marinescu de la Palatul Cotroceni. După intonarea imnurilor de stat, cei doi preşedinţi au trecut în revistă Garda de Onoare.

După întrevederea celor preşedinţi au urmat convorbirile cu participarea delegaţiilor oficiale şi declaraţiile pentru presă.

Preşedintele României a declarat, în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o împreună cu Nicolae Timofti, că noul Guvern al României va susţine procesul de aderare a Republicii Moldova la UE, deoarece “nu există guvern al României, indiferent ce structură politică are, care să nu susţină trei lucruri fundamentale în politica externă: România în NATO, România în UE, relaţia strategică România-Republica Moldova”.

La rândul său, Nicolae Timofti a declarat în conferinţa de presă: „Eu cred că susţinerea din partea României va fi semnificativă pentru realizarea ideii noastre de aderare a Republicii Moldova la UE”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!