Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

O miere-minune, mai puternică decât antibioticele

Publicat 08:30 | 28 mai 2012 // Elldorscop, Sănătate, Ştiinţă // 2.487 vizualizări

Mass-media, site-uri şi bloguri din întreaga lume relatează despre proprietăţile deosebite ale unui tip de miere din Noua Zeelandă – Mierea Manuka.

Se numeşte astfel după numele arborelui din florile căruia albinele îşi culeg nectarul.

Manuka (Leptospermum Scoparium) este un arbore ce creşte în Noua Zeelandă şi în Australia, unde mai este numit şi “arbore de ceai”, pentru că frunzele îi sunt folosite la prepararea unei băuturi.
Florile copacului sunt albe sau roz şi au 5 petale (foto).
Potrivit informaţiilor de pe Internet, uleiul de arbore de ceai este extras din frunzele de Melaleuca alternifolia, o altă plantă din Australia.

Mierea a devenit atât de faimoasă în întreaga lume sub descrierea de “antibioticul natural din Noua Zeelandă”, încât este contrafăcută masiv.
Este recomandată atenţie maximă la procurarea acestui produs, verificarea atentă a sursei din care provine.

Site-ul Manuka.ro scrie că “cercetările au dovedit că Mierea de Manuka este eficientă în distrugerea mai multor microorganisme bacteriene şi fungice”.

Mierea este folosită intern în caz de răceli, dureri de gât, simptome de gripă, probleme ale sistemului digestiv, arsuri, probleme ale gingiilor.

Extern (creme-tratament pe bază de miere), este folosită în caz de răni, arsuri, infecţii, ulcere ale pielii, infecţii de spital, eczeme, psoriazis, acnee, dermatite, înţepături de insecte, erupţii cutanate, ciuperci ale unghiilor etc.

Wikipedia

Pe forumuri (ex.: Romedic.ro), unii oameni scriu că mierea este cu adevărat deosebit de eficientă, dar că se vinde la preţuri destul de mari prin părţile noastre.
Ei recomandă să-i rugăm pe prietenii din Noua Zeelandă (dacă-i avem) să ne aducă ori să ne trimită această miere.

Alţi comentatori cred că şi mierea de la noi, cumpărată de la prisăcari de încredere, poate fi utilizată cu mult succes, pentru că toate tipurile de miere au proprietăţi vindecătoare.

Lovendal.net publică un articol cu titlul “Industria farmaceutică e disperată: o miere de albine din Noua Zeelandă distruge toate tipurile de bacterii, inclusiv cele rezistente la antibiotice”.

Secretele Mierii Manuka, investigate de cercetători

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!