Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

PSD-ul lui Victor Şelin ameninţă PSD-ul lui Victor Ponta

Publicat 15:03 | 17 mai 2012 // Accente Info, Politică, Radar, Republica Moldova, România // 1.025 vizualizări

Foto: news.point.md

Partidul Social Democrat (PSD) din Republica Moldova, condus de Victor Şelin, îşi exprimă într-un comunicat de presă nemulţumirea faţă de o declaraţie a premierului României, Victor Ponta, preşedintele PSD, în opinia căruia graniţa moldo-română poate deveni una „simbolică” datorită integrării europene.

Pentru acest comunicat de presă, PSD-ul moldovean a ales titlul „PSD Moldova atacă la direct PSD România”.

Partidul de la Chişinău este de părere, între altele, că „Victor Ponta trebuie să demonstreze că este un social-democrat adevărat” şi că nu acţionează „în spiritul liberal şi de cotropitor”.

Premierul României menţiona în declaraţia sa din 16 mai, intitulată “200 de ani de la anexarea jumătăţii estice a Moldovei de către Imperiul Ţarist”, că “integrarea europeană este însă o oportunitate nu numai a României, dar şi a Republicii Moldova, o oportunitate de a face ca graniţa care ne-a divizat vreme de două secole să devină una simbolică odată cu procesul de integrare!”.

În replică, PSD-ul condus de Victor Şelin anunţă în comunicatul său de presă:
„Partidul Social Democrat din Republica Moldova critică dur declaraţiile Premierului român Victor Ponta precum că graniţa între Republica Moldova şi România ar deveni una simbolică”.

Deşi Victor Ponta nu a chemat la unirea Republicii Moldova cu România, PSD-ul de la Chişinău comentează: „Chiar în discursul său de ieri, 16 mai, Premierul român manipulează opinia publică că prin susţinerea României şi unirea statelor noastre vom reuşi să ajungem în Uniunea Europeană”.

Partidul condus de Victor Şelin susţine că, la 16 mai, „poporul moldovenesc a adus un omagiu predecesorilor săi care au eliberat Basarabia de sub jugul otoman”, dar nu a marcat “200 de ani de la anexarea jumătăţii estice a Moldovei de către Imperiul Ţarist”, cum menţionează Victor Ponta.

PSD-ul moldovean „îi sugerează” lui Victor Ponta să vină cu iniţiativa semnării Tratatului de frontieră dintre România şi Republica Moldova şi Tratatului de prietenie şi cooperare între Republica Moldova şi România, „drept confirmare a stopării impunerii principiilor unioniste şi de recunoaştere repetată a independenţei, neutralităţii şi a integrităţii teritoriului Republicii Moldova”.

„Victor Ponta trebuie să demonstreze că este un social-democrat adevărat şi că se gândeşte şi acţionează în spiritul prieteniei şi solidarităţii, care constituie principii de bază ale doctrinei social-democrate, şi nu în spiritul liberal şi de cotropitor”, mai declară PSD-ul lui Victor Şelin.

PSD-ul de la Chişinău avertizează, totodată, că dacă „premierul României nu se va autosesiza în această direcţie, Partidul Social Democrat din Moldova nu va purta nici un dialog de cooperare cu PSD România şi nu va continua dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi de parteneriat cu această formaţiune”.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!