Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Savanţii au stabilit ziua exactă în care a fost crucificat Mântuitorul Iisus Hristos: 3 aprilie, anul 33

Publicat 00:30 | 26 mai 2012 // Accente Info, Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 1.135 vizualizări

Mântuitorul Iisus Hristos a fost crucificat la 3 aprilie, anul 33, conform rezultatului unei cercetări care leagă evenimentul de activitatea seismică din acea perioadă.

Evanghelia după Matei menţionează că, atunci când Iisus stătea pe cruce, un cutremur puternic a zguduit zona, iar cerul s-a întunecat, relevă Mediafax

Oamenii de ştiinţă şi-au anunţat concluzia după ce au verificat datele seismice şi geologice din acea perioadă păstrate până în zielele noastre, au pus cap la cap informaţiile din Biblie şi cele astronomice.

Lângă plaja Ein Gedi, apropiată de Marea Moartă, geologul Jefferson Williams, de la Supersonic Geophysical, şi savanţi de la Centrul German de Cercetare al Geologiei au mers până la straturile mai adânci de sol, pentru a descoperi două cutremure însemnate – din anul 31 î.Hr. şi din anii 26-36 d.Hr.

William a menţionat că cel de-al doilea cutremur a avut loc în timpul când Pilat din Pont era procuror în Iudeea. El a precizat că se ştia ziua şi luna, dar nu şi anul cu exactitate.

În final, s-a dedus că data cea mai probabilă a crucificării lui Iisus este 3 aprilie din anul 33.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!