Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vaticanul confirmă oficial: Majordomului Papei a fost arestat

Publicat 23:58 | 26 mai 2012 // Mapamond // 1.108 vizualizări

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, preotul Federico Lombardi, a confirmat sâmbătă, 26 mai, arestarea majordomului Papei Benedict al XVI-lea, Paolo Gabriele, unul dintre presupuşii responsabili pentru scurgerile de informaţii confidenţiale, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Paolo Gabriele, în vârstă de 46 de ani, era majordonul Papei Benedict al XVI-lea din anul 2006, fiind unul dintre oamenii săi de încredere şi una dintre puţinele persoane care se aflau în contact direct cu Papa.

Jandarmeria Vaticanului l-a arestat miercuri pe Paolo Gabriele, la o lună după constituirea unei comisii de anchetă compusă din trei cardinali, însărcinată cu identificarea celor care au divulgat informaţii confidenţiale.

Comisia a fost creată după ce un post de televiziune italian a publicat scrisori pe care actualul nunţiu (ambasador) al Vaticanului în SUA şi fost secretar general al Guvernoratului Cetăţii Vaticanului, Carlo Vigano, le-a trimis Papei şi în care vorbeşte despre “corupţia, lentoarea şi proasta gestiune” din administraţia Sfântului Scaun.

În cursul zilei de joi, preşedintele Institutului pentru Lucrări Religioase (IOR), cunoscut şi ca Banca Vaticanului, Ettore Gotti Tedeschi, şi-a prezentat demisia.

Acum o săptămână, în Italia a fost publicată o carte şoc intitulată “Sua Santita” (Sanctitatea Sa), în care sunt reproduse zeci de faxuri ultrasecrete care erau destinate Papei sau despre care Papa ştia.

Documentele care au ajuns la autorul cărţii, ziaristul Gianluigi Nuzzi, relatează numeroase intrigi din interiorul Vaticanului, cum ar fi dezbaterile despre situaţia sa financiară, scandalurile sexuale în care sunt implicaţi unii preoţi, sau negocierile cu integriştii.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!