Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Accident grav la Dănceni, cu cel puţin 6 morţi. Un microbuz s-a tamponat cu o autocisternă

Publicat 18:19 | 01 iun. 2012 // Radar, Republica Moldova, Social // 1.345 vizualizări

publika.md

Şase persoane au murit, şase sunt în stare gravă, iar altele cinci s-au ales cu traumatisme de divers grad în urma unui accident rutier care s-a produs în după-amiaza zilei de 1 iunie.
Microbuzul cu care se deplasau oamenii a fost lovit de o autocisternă, la Dănceni, Ialoveni.
Publika TV prezintă un reportaj despre acest accident.

La faţa locului s-au deplasat şeful Direcţiei Poliţie Rutieră, Sergiu Armaşu, şi ministrul de Interne, Alexei Roibu.
Poliţia încă nu s-a pronunţat cine este vinovat de producerea coliziunii.

În urma accidentului, 11 persoane au fost internate la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, majoritatea cu traume cranio-cerebrale. Patru dintre răniţi sunt la reanimare, iar ceilalţi sunt consultaţi de medici, relatează Info-Prim Neo.

Doi dintre pasagerii accidentaţi au fost duşi la Spitalul Clinic Republican cu maşini de ocazie, având lovituri la cap, de unde au fost îndreptaţi la Institutul de Neurologie. Potrivit medicilor din Secţia de internare ambii sunt conştienţi şi urmează să fie consultaţi de medici.

Microbuzul (de pe ruta 127 din Chişinău, închiriat la comandă) se întorcea de la o înmormântare din Ialoveni.
Un tânăr care se afla în microbuz a declarat pentru Info-Prim Neo că pasagerii erau 16 copii-muzicieni, dirijorul şi încă trei femei din sat.

Tânărul a povestit că autocisterna cu care s-a ciocnit microbuzul venea cu viteză. Băiatul stătea pe scaunul din spate şi pentru a ieşi din microbuz a fost nevoit să spargă geamurile. După ce a reuşit să iasă, tânărul spune că i-a ajutat şi pe alţi pasageri.
Patru persoane, inclusiv un băiat de 12 ani, şi două femei au murit pe loc.

Săptămâna aceasta a mai avut loc un accident de microbuz în Chişinău. 16 peroane au ajuns la spital, 3 în stare gravă, o femeie cu fractură de bazin, alta cu ambele mâini fracturate, iar şoferul microbuzului şi acum se află în stare gravă la spital.

Numărul accidentelor rutiere cu implicarea transportului public a crescut de la începutul anului 2012 cu 22,5%, comparativ cu perioadă corespunzătoare a anului 2011. Până acum s-au înregistrat cel puţin 50 de accidente.
Potrivit lui Sergiu Armaşu, şeful Direcţiei Poliţie Rutieră, situaţia este alarmantă şi se impune efectuarea unor modificări în legea care reglementează activitatea poliţiei rutiere, informează Info-Prim Neo.
Autorităţile propun retragerea licenţei de activitate administratorilor de rute care nu respectă legislaţia în vigoare.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!