Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Accidentul aviatic din Nigeria: Numărul celor decedaţi este în creştere (foto)

Publicat 00:27 | 04 iun. 2012 // Mapamond // 1.406 vizualizări

Cel puţin 163 de morţi în accidentul aviatic din Nigeria

osundefender.org

Un avion cu 153 de persoane la bord (147 pasageri şi 6 membri ai echipajului) s-a prăbuşit duminică, 3 iunie, la ora locală 03:45 (17:45, ora României) peste un cartier suprapopulat din suburbia Agege din Lagos, capitala economică a Nigeriei.

Suburbia Agege se află în preajma Aeroportului Internaţional Murtala Mohamed.

Nu există niciun supravieţuitor printre cei aflaţi la bord, iar bilanţul victimelor tinde să crească, deoarece avionul s-a prăbuşit peste o clădire cu apartamente şi un magazin de mobilă.

Nici numărul exact al pasagerilor nu este cunoscut cu certitudine, din cauză că, uneori, pentru zborurile interne din Nigeria sunt emise simple bilete de hârtie, fără ca pasagerii să fie înregistraţi prin intermediul computerului.

Zborul companiei „Dana” a pornit de la Abuja spre Lagos. Din motive încă neclare, turnul de control a pierdut contactul cu pilotul la doar câteva minute înainte de impact.
O coloană înaltă de fum negru a învăluit cartierul Agege, au povestit martorii pentru AFP.

Aeroportul a fost închis în urma accidentului. Preşedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a decretat trei zile de doliu naţional.

msn.com

Conform primelor ipoteze, accidentul putea fi cauzat de un black out, care a scos din uz radarele. Altă ipoteză este că avionul ar fi tăait cablurile electrice de înaltă tensiune la aterizare.

Compania aeriană „Dana Air” se bucură de o reputaţie solidă pe piaţa locală. Şi-a început activitatea în anul 2008 şi astăzi este una dintre cele mai importante companii din Nigeria, cu o flotă de MD-83, arată site-ul companiei.

Accidentul din 3 iunie 2012 este cel mai grav din istoria aeronauticii nigeriene.

Olga Pârău
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!