Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Argeş: Oameni surprinşi de viituri, zeci de gospodării inundate şi două case lovite de fulger

Publicat 15:37 | 24 iun. 2012 // Mapamond, România // 936 vizualizări

Mai multe persoane surprinse de viituri au fost salvate de pompieri, zeci de gospodării din mai multe localităţi au fost inundate şi două case lovite de fulger au luat foc, potrivit unui bilanţ al efectelor precipitaţiilor din ultimele 24 de ore, prezentat duminică de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.
Nu au fost înregistrate victime omeneşti, iar pagubele materiale sunt în curs de evaluare, conform aceleiaşi surse.

În localitatea Albeştii de Argeş, două persoane surprinse sâmbătă seară de o viitură în propria locuinţă au fost salvate de pompieri. De asemenea, 10 turişti care rămăseseră blocaţi la cabana Valea Cascadelor din zona Rucăr au fost evacuaţi.

În urma ploilor abundente, au fost inundate peste 30 de locuinţe din Piteşti, Curtea de Argeş, Rucăr, Albeştii de Argeş, Valea Iaşului şi Mioveni, pompierii evacuând cu ajutorul motopompelor mai mult de 2.500 de metri cubi de apă. A fost inundat şi un tunel rutier care subtraversează râul Argeş, circulaţia între municipiul Curtea de Argeş şi comuna Valea Danului fiind întreruptă până la evacuarea apei.

În localităţile Căteasca şi Corbeni, două case lovite de fulger au luat foc, în noaptea de sâmbătă spre duminică.
În primul caz, incendiul a afectat doar o anexă gospodărească, însă la Corbeni a fost nevoie de intervenţia a patru autospeciale de la ISU Argeş, care au acţionat timp de mai multe ore pentru stingerea flăcărilor ce cuprinseseră mansarda unei case, mai multe anexe gospodăreşti şi câteva tone de lemne de foc.

Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!