Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Barack Obama îşi direcţionează campania electorală spre femei (video)

Publicat 12:53 | 25 iun. 2012 // Mapamond // 988 vizualizări

lemonde.fr

Preşedintele SUA, Barack Obama, a lansat în cadrul campaniei sale electorale primul spot televizat dedicat femeilor, scrie „Le Monde”.

Spotul, de 30 de secunde, este un elogiu adus legii “Lilly Ledbetter Act”, semnată la 29 ianuarie 2009.
“Lilly Ledbetter Act” porneşte de la lupta unei angajate de la “Goodyear”, obosită să fie plătită mai puţin pentru acelaşi tip şi volum de muncă decât colegii săi bărbaţi.

“Goodyear” este o companie americană producătoare de obiecte din gumă, în special, anvelope. Este a treia companie ca mărime în lume, cu 80 de fabrici în 28 de state. Dispune de 4 centre de cercetare şi dezvoltare: două în Europa, unul în SUA şi altul în Japonia.

Vocea din spotul publicitar spune: “Fiu al unei mame singure, tată mândru a două fete, preşedintele Obama ştie că femeile sunt plătite cu 77 de cenţi faţă de un dolar primit de bărbaţi pentru aceeaşi muncă. Acest fapt nu este doar nedrept, dar şi face rău familiilor”.

Cu cinci luni înaintea alegerilor prezidenţiale, Barack Obama şi echipa sa electorală nu promovează în zadar această lege. Votul femeilor în alegerile din noiembrie va fi decisiv, ele devenind noua ţintă electorală.

Sondajele de opinie recente prezic un scrutin cu rezultate apropiate pentru preşedintele democrat şi adversarul său republican, Mitt Romney.

Olga Pârău
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!