Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Bărbaţii şi kilogramele: Hrăniţi-vă yang!

Publicat 04:49 | 12 iun. 2012 // Elldorscop, Radar, Sănătate // 1.973 vizualizări

Foto: Pixdaus.com

Deasupra centurii, acolo se depun kilogramele la bărbaţi. Explicaţia? Stresul, mesele de afaceri, lipsa de mişcare, aperitivele. Un veritabil pericol pentru artere şi inimă. Soluţia? Două degete de ambiţie, scrie Rodica Demian în “Formula As”.

Bărbaţii au un mod cu totul particular de a se îngrăşa. Când o femeie depune kilograme, lucrul acesta se vede mai ales în partea de jos a corpului. La bărbaţi, kilogramele se afişează deasupra ombilicului: pe şolduri, pe gât şi pe faţă, pe umeri şi pe torace, pe partea superioara a abdomenului.
La astea se mai adaugă şi un stomac dilatat, un abdomen revărsat ca aluatul cu drojdie.
Această repartizare face ca excesul de greutate să fie mai periculos la bărbaţi decât la femei.
Autoarea recomandă, între altele, terapia antistres.

Psihoterapie – Antistresul

Bărbaţii, ca şi femeile, dau dovadă adesea de bulimie, ca urmare a stresului. O scurtă terapie comportamentală poate să-i ajute doar în 3 sau 4 şedinţe să-şi controleze aceste apucături.
În Occident, reeducarea comportamentului alimentar se face în grupuri, cu rezultate excepţionale.
Lui i se adaugă partide de golf, de fotbal şi tenis, urmate de lungi plimbări.

În aceeaşi revistă, Ilie Tudor recomandă hrana yang şi dezvăluie “două secrete” care-i ajută pe bărbaţi să slăbească. Spre deosebire de o sumedenie de sfaturi auzite sau citite până acum, sfaturile sale inspiră cu adevărat optimism şi încredere în reuşită.

Dinamizaţi-vă tranzitul intestinal

Este ştiut că eficienţa unei cure de slăbire se dublează atunci când sunt stimulate procesele de eliminare. Pe de altă parte, una din principalele cauze ale îngrăşării la bărbaţi este un deficit al funcţiei de eliminare a reziduurilor din organism.

Bărbaţii sunt mult mai predispuşi la constipaţie decât femeile. Motivul? În primul rând, în ciuda aparenţelor, ei sunt mai vulnerabili la stres, ale cărui prime efecte sunt perturbarea digestiei şi a tranzitului intestinal.

Apoi, bărbaţii preferă alimentele care constipă, între care la loc de frunte se află carnea, au un regim de mese mult mai neregulat decât femeile, ignoră din dietă produsele care conţin enzime şi fibre vegetale, cum ar fi legumele şi fructele crude.

Aşa se face că majoritatea bărbaţilor care suferă din cauza kilogramelor în plus au de fapt probleme cu evacuarea reziduurilor din organism, de unde şi tulburările de apetit şi asimilaţie, iar mai târziu, necazurile legate de tot felul de boli cardiace, hormonale şi degenerative.

Soluţia pentru a accelera pe cale naturală procesul de slăbire este folosirea remediilor naturale cu efect laxativ puternic, dintre care am ales două:

Uleiul de ricin – este un remediu de „urgenţă”, o linguriţă din acest leac, care se găseşte în mai toate farmaciile, deblochează rapid tranzitul intestinal.
Se ia o doză unică, de preferinţă seara, pe stomacul gol.
În ciuda eficienţei sale recunoscute, nu este bine să abuzăm de uleiul de ricin, folosindu-l zilnic, deoarece dă un anumit gen de dependenţă, care face ca tranzitul intestinal să fie grav perturbat în absenţa lui.

Tinctura de fructe de soc – o găsim în magazinele naturiste, conducând detaşat în topul produselor naturale de slăbit, tocmai datorită efectelor sale de deblocare a proceselor de eliminare. Această tinctură este eficientă şi în administrarea de lungă durată, întrucât nu dă nici un fel de dependenţă.
Contra obezităţii se face o cură astfel: în prima zi se ia o linguriţă la ora 18:00; în a doua zi se iau 2 linguriţe la aceeaşi oră ş.a.m.d. până în ziua a şaptea, când se ajunge la 7 linguriţe luate odată.
Se menţine această doză, de 7 linguriţe, vreme de 30 de zile. Dozele progresive se iau pentru a nu crea un şoc tranzitului intestinal, care va fi foarte mult accelerat, la fel ca şi diureza şi procesele de eliminare pe ansamblu.
Dacă pe măsură ce se creşte doza apare diareea puternică, se reduce doza sau chiar se întrerupe temporar tratamentul.

Pe lângă faptul că favorizează scăderea în greutate prin accelerarea tranzitului intestinal, precum şi prin scoaterea apei suplimentare din corp prin transpiraţie şi urină, tinctura de fructe de soc taie într-o anumită măsură apetitul, fiind remediul ideal pentru a obţine rezultate semnificative la cântar într-un timp scurt.
Or, aici este secretul: pentru ca un tratament asupra unui bărbat să fie bun, el trebuie să aibă în primul rând o eficienţă imediată, pentru a încuraja pacientul, iar apoi cura de slăbire decurge mult mai uşor, practic de la sine.

Hrăniţi-vă yang

Fondatorul medicinii macrobiotice, japonezul George Oshawa (pe numele său adevărat, Nyoti Sakuruzawa) a împărţit alimentele pe raţiuni energetice, preluate din medicina tradiţională chineza şi japoneză, în două categorii:
– cele care amplifica masculinitatea (aspectul yang)
– cele care amplifica feminitatea (aspectul yin).

El a observat că majoritatea alimentelor din dieta contemporană a europeanului amplifică excesiv aspectul yin – feminin, de unde şi extraordinara efeminare a bărbaţilor europeni, tradusă prin creşterea în greutate, acumularea în exces de ţesut adipos, creşterea frecvenţei celulitei şi a vergeturilor la bărbaţi, scăderea potenţei, apariţia sterilităţii etc.

Ca soluţie la acest noian de probleme, el a găsit trecerea la o alimentaţie de tip yang, a cărei eficienţă a demonstrat-o prin rezultatele concrete obţinute de miile de oameni care au ţinut regimurile sale.

Iată o listă a alimentelor de tip yang, recomandate în curele de slabire, nu pe raţiuni calorice, ci pur şi simplu pentru valoarea lor energetică:

– fructe: mere, zmeură, fragi, stafide, afine, cătină.
– legume: morcov, pătrunjel, varză, păstârnac, ceapă.
– leguminoase: soia, linte, năut.
– cereale: grâu integral, porumb, orez, ovăz, orz, hrişcă, mei.
– uleiuri: de floarea-soarelui (presat la rece), măsline, soia.
– lactate: brânză, unt, iaurt şi alte produse derivate din laptele de capră.
– altele: polenul, seminţele de floarea-soarelui, de dovleac şi de susan; urzica, cimbrul, busuiocul, coriandrul şi cicoarea, ouăle (în special cele fecundate).

Interesant este că zahărul, carnea de toate tipurile (cu excepţia celei de pui), margarina, ciocolata şi dulciurile sunt considerate în medicina extrem orientală ca fiind yin, amplificând deci aspectul feminin în fiinţă.
Acelaşi lucru se spune şi despre toate băuturile alcoolice care, în ciuda faptului că sunt considerate în unele zone un fel de apanaj al bărbăţiei, pe termen lung amplifică tot calităţile de tip feminin.

Dincolo de consideraţiile teoretice, s-a demonstrat că 2-3 luni în care se consumă numai alimente yang determină o reglare de la sine a greutăţii, o reducere spontană a apetitului, precum şi apariţia unei stări de dinamism şi bună dispoziţie extrem de agreabile.

Încercaţi această formă inedită de regim şi, în ciuda anumitor dificultăţi de adaptare la noile gusturi cu care vă veţi confrunta, veţi remarca eficienţa acestui tip de alimentaţie pe termen lung, asigură Ilie Tudor în “Formula As”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!