Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cursanţii de la “Alexandru cel Bun” trec proba de foc şi vor fi răsplătiţi în PMAN (foto)

Publicat 05:17 | 07 iun. 2012 // Radar, Republica Moldova, Social // 1.470 vizualizări

Foto: Ministerul Apărării

La Academia Militară „Alexandru cel Bun” (Chişinău) sunt în toi examenele de licenţă. Startul s-a dat la 5 iunie, pentru 108 studenţi-absolvenţi.

Până la 29 iunie, studenţii sunt testaţi la 3 probe (două de specialitate şi una la ştiinţele fundamentale) şi vor susţine şi teza de licenţă la specialitate.

Probele de la “Alexandru cel Bun” includ şi o componentă practică – examenul de licenţă la disciplina instrucţiei tragerii. Studenţii anului IV din cadrul Facultăţii de infanterie au susţinut acest test la Baza militară de instruire Bulboaca.

Cei 25 de absolvenţi au executat trageri la ţintă din aruncător de grenade antitanc portativ AG-7, de tip dinamo-reactiv, destinat nimicirii ţintelor blindate cu efect cumulativ, din dotarea Armatei Naţionale.
Studenţii au efectuat câte trei trageri la două obiective aflate la distanţa de 600-800 de metri, precizează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Studenţii din cadrul Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au studiat la 5 specialităţi: Infanterie, Transmisiuni, Artilerie, Carabinieri şi Grăniceri.
La absolvire, tinerii obţin gradul militar primar al corpului de ofiţeri – locotenent.

Ceremonia festivă de înmânare a diplomelor de absolvire şi acordarea gradului de „locotenent” va avea loc pe data de 30 iunie, cu începere de la ora 10:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Absolvenţii vor fi repartizaţi pentru continuarea serviciului militar prin contract în unităţile Armatei Naţionale, ale Serviciului Grăniceri şi Trupelor de Carabinieri.
Repartizarea va fi efectuată în baza unui algoritm ce ţine cont de reuşita la învăţătură pe parcursul celor 4 ani de studii, media la examenele de licenţă şi disciplina militară, potrivit precizărilor locotenent-colonelului Gheorghe Ţurcan, comandant-adjunct pentru învăţământ.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!