Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Diferenţa dintre iubire şi dorinţă, explicată ştiinţific

Publicat 10:59 | 23 iun. 2012 // Elldorscop, Radar, Social, Ştiinţă // 1.932 vizualizări

pixdaus.com

În orice caz, iubirea oamenilor nu este în totalitate „pură”

În timp ce dorinţa trupească activează o parte a creierului responsabilă de senzaţia de plăcere, dragostea activează regiunea care dă un sens plăcerii.

Explicaţia este oferită, la finalul unui studiu care a durat 20 de ani, de cercetători de la Universitatea Concordia, din Montreal, Canada, citaţi de Descopera.ro.

Oamenii de ştiinţă susţin că ei sunt primii care au identificat la nivel neurologic deosebirea dintre dragoste şi dorinţa erotică.

Savanţii spun că au realizat “cea mai detaliată hartă cerebrală a iubirii şi a dorinţei”. Ei şi-au colectat informaţiile în timpul unei cercetări în cadrul căreia voluntarii vizionau, pe rând, atât imagini erotice, cât şi fotografii cu cei de care erau îndrăgostiţi.

Informaţiile au scos la iveală că două structuri cerebrale, insula şi striatumul, joacă un rol esenţial în apariţia dorinţei sexuale şi a dragostei. Iar striatumul este responsabil şi de plăcerea de a mânca, notează Descopera.ro.

„Quo Vadis”

În sens invers, zona activată de dragoste este implicată şi în ataşarea unor valori lucrurilor care ne produc plăcere.
În orice caz, iubirea nu este în totalitate „pură”. Partea din striatum implicată în iubire joacă un rol şi în dependenţa de droguri.

Cercetătorii canadieni descriu iubirea drept “un obicei format atunci când plăcerea sexuală este satisfăcută”.

Profesorul Jim Pfaus a spus că, în ciuda faptului că cercetările au dus la o cunoaştere mult mai bună a locului în care sunt situate, la nivelul cortexului, inteligenţa şi capacitatea de a rezolva probleme, mai sunt multe de învăţat când vine vorba de iubire.

Cum înţelegi deosebirea dintre iubire şi dorinţă erotică? Dar dintre dragoste şi pasiune?

Elldor.Info

„Tristan & Isolde”

„Ring of the Nibelungs”

„Quo Vadis”

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!