Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

În acelaşi club! Pasiunea care-i înfrăţeşte pe Vladimir Voronin şi comuniştii săi de la Chişinău cu Victor Ponta, premierul României (foto)

Publicat 17:46 | 29 iun. 2012 // Republica Moldova, România, Şi altele... // 2.125 vizualizări

Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), ex-preşedinte moldovean, Mark Tkaciuk, ideologul PCRM, Oleg Voronin, om de afaceri, fiul liderului comunist, şi socialistul Victor Ponta, lider PSD şi premier la Bucureşti, au în comun pasiunea pentru Che Guevara.

Febleţea lor pentru Che Guevara este atât de mare, încât nu s-au putut abţine să n-o afişeze în public.

Vladimir Voronin şi Mark Tkaciuk

Victor Ponta

Oleg Voronin

Eduard Muşuc, comunist moldovean

Câteva amănunte despre personajul admirat de Tkaciuk, Voronin, Ponta şi tovarăşii lor de idei:

Ernesto Rafael Guevara de la Serna, născut la 14 iunie 1928, în Argentina, şi decedat la 9 octombrie 1967, mai cunoscut sub porecla sa de Che Guevara sau el Che, a fost un revoluționar de stânga, lider al regimului comunist cubanez și insurgent sud-american.

Che Guevara este considerat erou în Cuba comunistă, care afirmă că acesta a fost asasinat la ordinele serviciilor secrete americane.

În 1956, Che Guevara a reuşit să formeze o grupare de guerilă care a preluat puterea în Cuba. În timpul regimului lui Fidel Castro, el a fost responsabil de relaţiile diplomatice cu Uniunea Sovietică şi Coreea de Nord.

Che Guevara a realizat primul lagăr de muncă silnică din Cuba. În 1959, a fost numit comandant al închisorii Cabana, unde, în acel an, au fost executaţi sute sau poate chiar mii de prizonieri.

Potrivit mărturiilor vremii, a împuşcat fără milă un copil de 15 ani care furase o cutie de lapte.

“Nu era un birocrat oarecare, ci un profet al violenţei, un desperado al apocalipsului marxist”, scrie istoricul Vladimir Tismăneanu într-un articol intitulat “Cine a fost Ernesto “Che” Guevara? Un portret analitic pentru uzul lui Victor Ponta”.

Pentru femeile admiratorilor lui Che Guevara au fost create asemenea piese vestimentare:

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!