Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Kover Laszlo a mulţumit autorităţilor române pentru sprijinul acordat în timpul vizitei în Transilvania

Publicat 01:39 | 08 iun. 2012 // Mapamond, România // 1.052 vizualizări

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, le-a mulţumit autorităţilor române pentru sprijinul acordat pe tot parcursul turneului electoral în Transilvania şi a subliniat că nu a venit în România cu intenţia de a tensiona relaţiile dintre cele două state.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Sfântu Gheorghe, că în cursul zilei de vineri se întoarce în Ungaria şi că în ultimele zile a avut ocazia să se întâlnească, în mai multe localităţi, cu candidaţii PCM, afirmând că a constatat că interesul oamenilor faţă de PCM a crescut faţă de campania de acum patru ani.

Kover le-a mulţumit, printre altele, autorităţilor române că i-au acordat sprijin pe tot parcursul acestui turneu electoral în Transilvania.

„Vreau să le mulţumesc autorităţilor române, care, contrar tuturor declaraţiilor politice care au fost făcute în ultimele zile în legătură cu persoana mea, mi-au acordat tot sprijinul cu ocazia acestui turneu electoral. Nu am observat niciun gest tensionat, dimpotrivă, m-au sprijinit pe tot parcursul turneului. Şi nu transmit aceste mulţumiri doar poliţiştilor de pe stradă, ci şi celor care i-au îndrumat”, a spus Kover.

Preşedintele Parlamentului ungar a menţionat că toate aceste lucruri îi dau speranţe că după alegeri se va reveni la relaţiile care au existat între cele două ţări în guvernarea anterioară.

„Acest lucru ne dă speranţe tuturor că după campanie vom ajunge la relaţiile pe care le-am avut cu fostul guvern din România”, a spus Kover.

Întrebat dacă a făcut un serviciu sau un deserviciu PCM cu vizita pe care a făcut-o, Kover a spus că nu el trebuie să răspundă la acest lucru, dar speră că a putut ajuta partidul.

Kover a subliniat că nu a venit în România cu intenţia de a tensiona relaţiile dintre cele două state şi popoare, menţionând că legăturile româno-maghiare vor fi cu atât mai bune cu cât comunitatea maghiară din România o va duce mai bine.

Preşedintele Parlamentului ungar se află, joi, în judeţul Covasna, unde participă la întâlniri cu reprezentanţii din mai multe localităţi ai Partidului Civic Maghiar, pe care a venit să îi susţină în campania electorală pentru alegerile locale din 10 iunie.

El a plantat, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, alături de candidaţii PCM, „bradul solidarităţii”, după care a participat la un forum, la care au fost prezente circa 50 de persoane.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marţi după-amiază, la Târgu Mureş, într-o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, în care se implică în acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar. El a ajuns în România deşi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului de la Bucureşti, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, îi ceruseră să îşi amâne vizita după alegerile locale.

Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!