Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

La grădiniţa “Suflet de copil” vor creşte viitori cetăţeni ai patriei pământeşti şi ai Patriei cereşti

Publicat 01:44 | 02 iun. 2012 // Mapamond, România, Spiritualitate // 1.860 vizualizări

Foto: Ioan Grigore, ziarullumina.ro

Grădiniţa parohială „Suflet de copil” din cadrul Aşezământului cultural-social al Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” – Fundeni, din Bucureşti, a fost sfinţită la 1 iunie de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, relatează Gheorghe-Cristian Popa pentru „Ziarul Lumina”.
“O grădiniţă creştină îmbină educaţia ştiinţifică cu viaţa spirituală”, a menţionat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Grădiniţa „Suflet de copil”, integrată în ansamblul cultural-social al parohiei, construit în stil maramureşean, are o capacitate de aproximativ 100 de locuri şi îşi va deschide porţile în septembrie, când vor începe cursurile.

Lucrările de construcţie au început în anul 2008, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu sprijinul Primăriei sectorului 2 al Capitalei şi al altor binefăcători.

Patriarhul Daniel a explicat, cu acest prilej, cât de importantă este educaţia copiilor în familie şi prin grădiniţă:
„Mulţi părinţi, din cauza serviciului, nu pot să se mai ocupe suficient de copiii lor. De aceea grădiniţa vine în ajutorul lor.
Cei şapte ani de acasă, despre care se vorbea adesea, sunt cei mai importanţi pentru formarea caracterului şi pentru dobândirea cunoştinţelor esenţiale pentru viaţă. Sunt anii în care se modelează sufletul copilului ca şi când se imprimă pentru prima dată ceva pe o tăbliţă de ceară.
S-a constatat ştiinţific că în primii şapte ani copilului trebuie să i se acorde o atenţie deosebită.
Grădiniţa a devenit acum o lucrare misionară pentru Biserică, pentru că o grădiniţă, mai ales o grădiniţă creştină care îmbină educaţia ştiinţifică cu viaţa spirituală, formează îngeraşi iubiţi de părinţi şi de Biserică şi viitori cetăţeni, nu numai ai patriei pământeşti, ci şi ai Patriei cereşti”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!