Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Mitropolia Basarabiei în sprijinul tinerilor: Taberele de vară ale Misiunii sociale „Diaconia”

Publicat 06:59 | 15 iun. 2012 // Republica Moldova, Social // 1.240 vizualizări

ziarullumina.ro

De şapte ani, Misiunea socială „Diaconia”, a Mitropoliei Basarabiei, desfăşoară tabere de vară în mai multe localităţi basarabene, în care tinerii din aceste localităţi vor fi implicaţi în activităţi recreative şi social-filantropice pentru a-i conştientiza de necesitatea şi însemnătatea voluntariatului şi a solidarităţii.

Modul în care se vor desfăşura aceste tabere ale solidarităţii ni l-a precizat Anna Zastavneţcaia, responsabil al Misiunii sociale „Diaconia” cu relaţiile publice: „Taberele solidarităţii sunt tabere de zi, ce presupun realizarea activităţilor recreative pentru copiii din comunitate, în prima parte a zilei, şi a activităţilor sociale, după prânz.
Un grup mixt de voluntari, din Italia şi Republica Moldova, dau viaţă acestui „scenariu”, iar preotul paroh din localitate este persoana de referinţă pentru implementarea proiectului şi relaţionarea dintre grupul de voluntari şi localnici.
Fiecare tabără durează câte o săptămână, iar elementul inedit al acestui proiect este aclimatizarea fantastică: o poveste care devine subiectul taberei şi ale cărei episoade sunt tematica activităţilor din fiecare zi”.

Înainte de desfăşurarea acestor tabere, 30 de voluntari din Chişinău, Orhei şi Feteşti prezintă, timp de trei zile, celorlalţi tineri ai fiecărui centru parohial modul de organizare eficientă a jocurilor pentru copii, calităţile unui bun animator şi importanţa voluntariatului, a lucrului în echipă şi a taberelor pentru comunitate.

Prima etapă de formare se desfăşoară în oraşul Orhei, după care urmează Coşcalia, în perioada 10-12 iulie.

Taberele de vară ale Misiunii sociale „Diaconia” se vor desfăşura în lunile iulie-august, în patru localităţi: Manta, Răzălăi, Feteşti şi Orhei, în parteneriat cu două organizaţii italiene: Caritas Ambrosiana şi Bambini in Romania.

Ioan Buşagă
Ziarul Lumina

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!