Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Natalia Elena Intotero, Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, a fost în vizită la Cahul

Publicat 15:10 | 09 iun. 2012 // Radar, Republica Moldova, România, Social // 1.252 vizualizări

dprp.gov.ro

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Natalia Elena Intotero, a participat joi, 7 iunie, la Cahul, la festivităţile dedicate aniversării a 13 ani de la înfiinţarea Universităţii „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, anunţă DRP.

În cadrul evenimentului, academicianului Eugen Grebenicov i-a fost conferit titlul de „Doctor Honoris Causa”. La ceremonie au participat şi Consulul general al României la Cahul, Genţiana Şerbu, rectorul Universităţii „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, Andrei Popa, academicieni, profesori, reprezentanţi ai societăţii civile şi studenţi.

Secretarul de stat Natalia Intotero a adresat felicitări conducerii Universităţii şi întregii comunităţi academice pentru eforturile de a face din Universitatea „B.P.Hasdeu” o instituţie performantă care să contribuie la creşterea competitivităţii învăţământului în Republica Moldova.

Natalia Intotero a reiterat angajamentul în ceea ce priveşte accesul la formare educaţională în centrele universitare din România pentru tinerii etnici români din Republica Moldova şi a asigurat că va rămâne un susţinător necondiţionat al demersurilor privind integrarea europeană a acestui stat.

În acest sens, cu prilejul Zilei Universităţii de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a donat instituţiei 15 calculatoare şi un scanner.

Totodată, cu ocazia acestei vizite, Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni a avut o întrevedere cu reprezentanţii Societăţii Civile din Cahul. Discuţiile s-au referit la proiectele pe care România şi Republica Moldova le pot dezvolta în comun, Secretarul de stat Natalia Intotero exprimându-şi deschiderea pentru noi propuneri de colaborare.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!