Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Natalia Intotero a avut o întrevedere cu Mitropolitul Petru al Basarabiei

Publicat 05:06 | 14 iun. 2012 // Accente Info, Republica Moldova, România // 1.485 vizualizări

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Natalia Elena Intotero, a avut o întrevedere cu Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru, miercuri, 13 iunie, la Bucureşti, la sediul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a fost însoţit de preotul Iulian Budescu, Vicar al Episcopiei Basarabiei de Sud, precizează Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

La întrevedere, Mitropolitul Petru a prezentat atât problemele Mitropoliei Basarabiei, cât şi eforturile pe care le depune Biserica pentru susţinerea românilor, pentru promovarea limbii şi culturii române, precum şi pentru respectarea drepturilor acestora.

Mitropolitul Petru a reafirmat dorinţa Bisericii de a dezvolta proiecte concrete de cooperare cu statul român şi de a veni în sprijinul românilor din Republica Moldova.

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni a subliniat cu această ocazie rolul şi importanţa Bisericii în cadrul comunităţilor de români din afara graniţelor şi în mod deosebit din Basarabia.

De asemenea, Natalia Intotero a exprimat dorinţa de colaborare şi deschiderea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni cu privire la proiectele şi iniţiativele Mitropoliei Basarabiei derulate în beneficiul românilor din Republica Moldova.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!