Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Pastila-minune: Aspirina combate cancerul printr-o “lovitură dublă”

Publicat 10:20 | 03 iun. 2012 // Radar, Sănătate, Ştiinţă // 1.423 vizualizări

indiatimes.com

Cu mai mulţi ani în urmă, grupuri de cercetători au concluzionat că aspirina previne, dar şi combate cancerul, fără a ataca celulele sănătoase.

Bunăoară, oamenii de ştiinţă de la City College of New York, SUA, au constatat că substanţa activă din aspirină poate stopa înmulţirea celulelor canceroase în cancerul de colon, cel pancreatic, de prostată, de sân sau în leucemie.

Aspirina obişnuită, care se vinde liber în toate farmaciile, reduce tumorile cu până la 50 de procente, au afirmat savanţii americani.

În martie 2012, presa internaţională anunţa că aceiaşi cercetători au creat o aspirină „hibridă” (NOSH) ce poate reduce într-o proporţie mai mare tumorile sau chiar poate stopa 11 forme de cancer.

Potrivit savanţilor, noul medicament este de 100.000 de ori mai eficient decât aspirina obişnuită.

Şi iată că acum, Descopera.ro, care citează “Times of India”, informează că două studii de ultimă oră oferă noi detalii asupra efectelor benefice ale aspirinei şi că au fost identificate trei moduri prin care acest medicament luptă împotriva cancerului.

Un studiu a fost efectuat de cercetători de la Universitatea Bristol şi publicat în revista “Current Biology”. Celălalt îi are ca autori pe savanţi de la universităţile Edinburgh şi Dundee, este finanţat de organizaţia Cancer Research şi publicat în revista “Gastroenterology”.

Concluziile:
Rezultatele cercetărilor sugerează că o mică doză zilnică de aspirină ar putea fi recomandată celor ce vor să prevină apariţia cancerului – aspirina poate preveni ca celulele să sufere mutaţii şi să devină canceroase, prin „înfometarea” acestora.
Pe lângă faptul că aspirina protejează împotriva apariţiei cancerului, acest medicament poate acţiona cu o „lovitură dublă” împotriva celulelor canceroase existente.
„Dublă lovitură” duce la autodistrugerea celulelor canceroase. Aspirina ţinteşte pe niveluri multiple: poate atât să blocheze formarea tumorilor canceroase, cât şi să le atace în mod direct atunci când s-au format”.

Savanţii atenţionează, totodată, că e nevoie ca alte studii să le confirme concluziile.
La ora actuală, medicii prescriu doze zilnice de aspirină în scopul prevenirii afecţiunilor cardiovasculare.

Atenţie: Luată în supradoză, aspirina clasică poate provoca sângerări, ulcer sau chiar blocaj renal. În plus, medicii afirmă că unele persoane pot fi afectate de consumul de aspirină pe termen lung. În fiecare caz, e nevoie de consultarea unui medic.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!