Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Patru biblioteci din Milano au aderat la proiectul “Te iubeşte mama!”

Publicat 04:22 | 18 iun. 2012 // Mapamond, România, Social // 1.378 vizualizări

Pot adera şi bibliotecile din Republica Moldova, dacă exprimă această dorinţă
Începând de luni, 18 iunie, patru biblioteci din oraşul Milano, Italia, vor pune la dispoziţia membrilor comunităţii româneşti un serviciu de videoconferinţă gratuit, oferindu-le astfel posibilitatea părinţilor români aflaţi la muncă în Italia să comunice cu copiii lor rămaşi acasă în România.

La 15 iunie 2012 a fost semnată Convenţia de aplicare a proiectului „Te iubeşte mama!” între Primăria din Milano, sectorul Biblioteci, şi Asociaţia Femeilor Române din Italia (A.D.R.I.), care este promotorul proiectului, precum şi Asociaţia Români în Italia (A.R.I.).

Membrii comunităţii româneşti vor putea beneficia de serviciul de comunicare audio-vizuală în urma unei programări.

Silvia Dumitrache, coordonatorul proiectului „Te iubeşte mama!”, a declarat pentru Elldor.Info că, deocamdată, membrii comunităţii cetăţenilor Republicii Moldova în Italia nu pot beneficia de proiect, întrucât acesta se referă doar la România.

Totuşi, Silvia Dumitrache a spus că nu este exclusă extinderea zonelor de acţiune. La proiect ar putea să adere asociaţiile de bibliotecari din Republica Moldova şi comunitatea cetăţenilor moldoveni din Italia.
Acest fapt poate fi realizat în urma unei scrisori de intenţie din partea Ministerului Culturii din Republica Moldova, secţia Biblioteci Publice.

Silvia Dumitrache şi-a arătat disponibilitatea pentru o viitoare colaborare cu Republica Moldova şi cetăţenii moldoveni aflaţi în Italia, dar a spus că iniţiativa trebuie să vină din partea lor.

În România, la proiectul „Te iubeşte mama!” au aderat peste 150 de biblioteci publice, care pun la dispoziţia copiilor spaţiu şi mijloace tehnice pentru comunicarea audio-vizuală cu părinţii lor plecaţi la muncă în Italia.

Lansarea oficială a proiectului „Te iubeşte mama!” va avea loc pe data de 30 iunie 2012, la ora 11:00, la sediul Consulatului General al României la Milano.

Lista bibliotecilor din Milano care au aderat la proiect şi programul serviciului de comunicare audio-vizuală gratuit pus la dispoziţie românilor poate fi consultat aici: dumitrachesilvia.wordpress.com.

Pentru mai multe detalii despre proiect, vizitaţi site-ul Teiubestemama.it şi pagina de Facebook a coordonatoarei Silvia Dumitrache.

“Te iubeşte mama!” – nu este doar declaraţia unei mame, ci şi un proiect

Olga Pârău
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!