Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Raport SUA: 27 de milioane de sclavi există pe Pământ

Publicat 19:13 | 20 iun. 2012 // Mapamond // 984 vizualizări

Sclavii lumii moderne: Pentru zeci de milioane de femei şi copii libertatea este doar o iluzie

Aproape 27 de milioane de persoane sunt reduse la sclavie în lume, în prezent, au dezvăluit Statele Unite marţi, în raportul anual al Departamentului de Stat privind traficul de fiinţe umane.

Progrese în lupta împotriva acestui „flagel” au fost, totuşi, înregistrate, în principal în urma procedurilor judiciare angajate împotriva traficanţilor de către un număr tot mai mare de guverne, relevă raportul.

Dintre cele 185 de ţări cuprinse în studiu, doar 33 se conformează textelor existente la nivel internaţional care au fost introduse cu scopul de a pune capăt traficului de fiinţe umane, ca de exemplu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

Între cele 17 state cu cele mai slabe evaluări se află Algeria, Republica Democratică Congo, Libia, Coreea de Nord, Arabia Saudită şi Siria.

„În pofida adoptării tratatelor şi legilor care interzic sclavia, faptele arată că un nummăr de bărbaţi, femei şi copii trăiesc ca sclavi în perioada modernă, din cauza flagelului traficului de fiinţe umane”, a subliniat secretarul de Stat Hillary Clinton.

„La un secol şi jumătate de la victoria libertăţii în Statele Unite, această libertate continuă să fie doar o iluzie pentru milioane de persoane”, afirmă ea în prefaţa raportului.

La 1 iunie, Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a anunţat că aproape 20,9 milioane de persoane, dintre care aproape un sfert cu vârste până în 18 ani, muncesc forţat în lume, ocupând posturi care le-au fost impuse prin constrângere sau înşelăciune.

Însă, potrivit lui Luis CdeBaca, însărcinat cu lupta împotriva traficului de fiinţe umane în cadrul Departamentului de Stat, „alte estimări se apropie de (numărul de) 27 de milioane” de persoane.
„Există progrese. Unele ţări adoptă legi şi încep să lupte împotriva acestei probleme”, a adăugat el.

Mediafax

1 Comentariu

  1. Diana spune:

    Suntem 7 miliarde de sclavi cu sistemul economic din ziua de astăzi..

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!