Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Anatol Şalaru a comentat incidentul pe care l-a avut cu Grigore Petrenco

Publicat 17:06 | 06 iul. 2012 // Accente Info, Politică, Radar, Republica Moldova // 1.547 vizualizări

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Salaru (PL), a comentat în cadrul unui briefing, în după-amiaza zilei de vineri, 6 iulie, incidentul din şedinta în plen a Parlamentului pe care l-a avut cu deputatul comunist Grigore Petrenco.

Anatol Şalaru a explicat că Grigore Petrenco a încercat să-l lovească, dar că nu i-a reuşit.
“Nu m-a apărat Roibu, nu ştiu cine a avut noroc în cazul acesta”, a explicat Anatol Şalaru, cu referire la faptul că Alexei Roibu, ministrul de Interne, îi era în preajmă.
În înregistrarea video se vede cum generalul Alexei Roibu (PLDM) încearcă să-i oprească pe comunişti într-o primă fază, după care se distanţează.

Grigore Petrenco

Anatol Şalaru a declarat că nu-l va acţiona în judecată pe Grigore Petrenco, pentru că aceasta ar însemna “să coboare la nivelul” acestuia, dar că i-ar recomanda „un medic bun care să-l trateze gratis”.

“Cei mai buni judecători sunt alegătorii”, a spus Anatol Şalaru. Ministrul Transporturilor şi-a exprimat regretul pentru incidentul care a avut loc în Parlament, un for “pentru dezbateri civilizate”.

Anatol Şalaru a povestit că deputaţii comunişti i-ar fi cerut să părăsească sala de şedinţe, spunând că “Parlamentul este al lor”. “Petrenco a uitat că ieri a fost 5 iulie, dar nu 7 aprilie 2009″, a menţionat Anatol Şalaru.
„Nu mi-e frică, voi veni în Parlament de câte ori va fi nevoie. (…) Deputaţii trebuie să ia măsuri”, a declarat Anatol Şalaru.

La 5 iulie, ministrul Transporturilor prezentase un raport în Parlament, iar comuniştii l-au acuzat de corupţie. Anatol Şalaru le-a răspuns că ei sunt cei corupţi. Grigore Petrenco, flancat de alţi câţiva comunişti, s-a dus la ministrul Transporturilor şi, conform înregistrării video, l-a împins de câteva ori.

Deputaţi comunişti l-au agresat pe ministrul Anatol Şalaru în şedinţa Parlamentului (video)

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!