Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cum trebuie îngrijită faţa bărbaţilor

Publicat 23:17 | 03 iul. 2012 // Elldorscop, Sănătate, Stil // 2.356 vizualizări

adamaziz.tv

Faţa este cartea de vizită a unei persoane. De multe ori este prima şi singura parte a corpului văzută de toţi. O faţă puţin îngrijită, cu pielea prea grasă sau prea uscată, cu riduri, puncte negre sau coşuri nu este cea mai bună carte de vizită.

Fie că trebuie să vă prezentaţi la un interviu pentru a obţine un job, fie că mergeţi la o întâlnire cu o fată sau deţineţi o funcţie care necesită contactul cu alte persoane, o faţă bine îngrijită va fi întotdeauna un plus în favoarea voastră.

Iată cum trebuie barbaţii să-şi îngrijească faţa pentru a-i conferi un aspect proaspăt şi tânăr:

Folosiţi un scrub. Faţa trebuie curăţată cu scrub (exfoliant) cel puţin o dată pe săptămână. Exfolierea pielii este necesară pentru împrospătarea tenului pus la grea încercare de smog, ţigări, alimentaţie incorectă, de căldura mare din timpul verii sau de gerul iernii.

Încercaţi mai întâi scrub-ul mamei, al soţiei sau al prietenei. Dacă merge pentru pielea delicată a femeii, de ce să nu meargă şi pentru voi? Rezultatele vă vor convinge să vă cumpăraţi unul sau veţi avea grijă să nu le lipsească lor niciodată banii pentru acest produs necesar.

Dar faţa poate fi curaţată şi cu produse pe care le avem deja în bucătăria noastră, fără a cheltui în plus.

Vă propunem câteva reţete de scrub făcut în casă, care nu cer nici mult timp şi nici mare efort pentru a le prepara.

Dacă vi se pare că aceasta nu este o ocupaţie bărbătească, rugaţi-o pe partenera voastră să vi-l prepare. O va face cu plăcere, ştiind bine că va avea şi ea de câştigat din aceasta.

Scrub cu zahăr şi ulei de măsline. Ingredientele sunt două: zahăr şi ulei de măsline, în cantităţi egale. Se amestecă zahărul şi uleiul până se obţine o masă cu aspectul unei creme. Acest scrub poate fi folosit atât pentru faţă, cât şi pentru corp. Evitaţi să-l folosiţi în jurul ochilor, unde pielea este mai fină şi mai sensibilă. Insistaţi pe părţile cu probleme, cum ar fi fruntea, pomeţii, nasul, bărbia.

Cine se bărbiereşte zilnic să nu insiste prea mult pe părţile rase, deoarece bărbieritul contribuie deja la exfolierea pielii, la îndepărtarea celulelor moarte.

Dacă nu aveţi probleme deosebite (de exemplu, pielea feţei extrem de delicată), puteţi folosi şi sare în loc de zahăr. Sarea este mai ofensivă, poate irita puţin, dar curăţă foarte bine şi cicatrizează eventuale micro-leziuni.

Srub cu bicarbonat de sodiu. Aveţi nevoie doar de bicarbonat de sodiu, pe care îl amestecaţi bine cu apă, astfel încat să obţineţi o masă densă. Scrub-ul cu bicarbonat se aplică pe faţă ca o mască şi se lasă să acţioneze cam 10 minute. După aceasta, masaţi uşor faţa cu mişcări circulare şi clătiţi abundent cu apă. Uscaţi-vă pielea delicat, cu un prosop moale.

Hidrataţi-vă tenul cu o cremă! Alegeţi o cremă uşoară, de zi, care să nu vă facă să transpiraţi. O aplicaţi dimineaţa înainte de a ieşi din casă. Ar fi bine ca vara crema aleasă să conţină un filtru de protecţie contra razelor ultraviolete.
Este important ca şi seara, înainte de culcare, după ce aţi curăţit bine faţa, să aplicaţi o cremă de noapte, pentru a menţine elasticitatea pielii.

Pentru conturul ochilor există creme speciale, deoarece este zona cea mai delicată a feţei şi are nevoie de produse speciale.

Mai puteţi folosi pentru îngrijirea feţei şi părţi din legumele şi fructele cu care vă preparaţi prânzul sau cina.
Atunci când iubita voastră prepară în bucătărie o salată din fructe “Macedonia”, luaţi o căpşună, muşcaţi din ea o jumătate, iar cu cealaltă jumătate ungeţi-vă bine toată faţa. Din salata de legume, luaţi două felii de castravete şi aplicaţi-le pe ochi. Staţi aşa circa 20 de minute, după care vă clătiţi bine faţa.

În weekend, când nu trebuie să ieşiţi, nici să primiţi oaspeţi, puteţi avea grijă de pielea voastră inclusiv odihnindu-vă. Somnul şi relaxarea sunt importante pentru menţinerea tinereţei.

Faceţi toate aceste lucruri împreună cu partenera voastră, pentru că vă veţi amuza pe cinste şi va fi uşor, deoarece ea vă va ajuta. Aveţi doar de câştigat din asta: o piele proaspătă, elastică, întinerită şi o relaţie din ce în ce mai bună cu iubita voastră.

Olga Pârău
Elldor.Info

1 Comentariu

  1. marius spune:

    Si eu am inceput sa folosesc un scrub natural de la Derma E si mi-am dat seama de diferenta. Chiar trebuie folosit un scrub macar 1-2 pe saptamana. Eu il folosesc de 2 ori pe saptamana si tenul e wow. Recomand.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!