Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Căpitanul navei „Costa Concordia” îşi cere scuze pentru accident

Publicat 08:51 | 11 iul. 2012 // Mapamond // 1.380 vizualizări

Căpitanul vasului de croazieră naufragiat „Costa Concordia” şi-a cerut marţi, 10 iulie, scuze pentru accidentul în care au murit 32 de persoane şi a spus că atenţia îi era distrasă când nava a lovit stânca ce a găurit-o, informează Reuters.

În primul interviu amplu de televiziune de la producerea accidentului la 13 ianuarie, Francesco Schettino şi-a recunoscut responsabilitatea de căpitan şi a spus că s-a gândit constant la victimele dezastrului.

„Când se produce un accident, nu doar nava şi compania sunt identificate. Căpitanul este (de asemenea) identificat, prin urmare este normal să-mi cer scuze, ca un reprezentant al acestui sistem”, a declarat el pentru postul de televiziune Canale 5.

Schettino, care este inculpat pentru multiplu omor prin imprudenţă, pentru producerea accidentului şi abandonarea navei, a oferit acest interviu după ce a fost eliberat din arestul la domiciliu săptămâna trecută.

Căpitanul născut la Napoli a recunoscut că nu a acţionat decisiv odată ce a devenit clar că nava s-a apropiat prea mult de insula Giglio în largul Coastei Toscane, unde a eşuat.

„A fost un accident banal în care s-a produs un scurtcircuit în interacţiunea dintre fiinţe umane şi a creat neînţelegeri şi din acest motiv există atâta mânie”, a spus el. „Parcă ar fi fost un blocaj în capetele tuturor şi în instrumente”, a adăugat căpitanul.

„Mă învinuiesc că atenţia îmi era distrasă”, a declarat el, adăugând însă că la acel moment un alt ofiţer se afla la comanda navei.

Anchetatorii au criticat dur felul în care a administrat Schettino dezastrul, acuzându-l că a dus nava cu o lungime de 290 de metri prea aproape de ţărm, că a întârziat evacuarea şi că a pierdut controlul operaţiunii în timpul căreia a abandondat vasul înaintea celor 4.200 de pasageri şi a echipajului.

Schettino a recunoscut mereu că a făcut greşeli, însă a spus nu ar trebui să fie singurul învinuit pentru tragedie.

Sursa: Agerpres

Cazul „Costa Concordia”

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!