Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Hoţii de buzunare se pregătesc pentru Jocurile Olimpice. Află ce este „Schema Ronaldinho” (video)

Publicat 17:59 | 21 iul. 2012 // Mapamond // 1.115 vizualizări

Scotland Yard se află în alertă după ce a primit informaţii că grupări din America de Sud şi Europa de Est, inclusiv din România, plănuiesc să jefuiască turiştii în perioada Jocurilor Olimpice, relatează BBC New Online, într-un reportaj în care o bandă de hoţi de buzunare explică cum acţionează.

Reporterul BBC a reuşit să convingă o bandă de hoţi de buzunare să îi explice cum acţionează.

Johnny, Mario şi Danny fac parte dintr-o reţea de 50 de români care acţionează în Barcelona, iar acum vizează „aurul” la Londra. Ei se documentează pe internet, analizând imagini din marile centre comerciale aflate în apropierea Satului Olimpic, autobuzele supraaglomerate şi metrou, planificându-şi ieşirea pe baza imaginilor din satelit cu străzile Londrei.

„Este în sângele meu, asta e tot ce ştiu să fac. Noi asta facem şi o facem bine”, declară Danny, care este hoţ de buzunare de la vârsta de şapte ani, înapoindu-i reporterului portofelul, care credea că se află în continuare în singuranţă într-un buzunar de la spate.

„Uite, fac tot felul de trucuri pentru a le distrage atenţia turiştilor, iar portofelul sau telefonul a şi dispărut! Durează numai o secundă, iar vacanţa lor e distrusă”, explică Johnny, care ia un pachet de cărţi şi îl face să dispară sub braţ.

Hoţii par să fie foarte mândri de talentele lor şi susţin că au reguli stricte pentru ca să nu fie observaţi, şi anume nu consumă alcool, pentru a rămâne concentaţi, şi nu recurg la forţă, pentru a evita „scenele”. „Unii hoţi de buzunare sunt dependenţi de droguri, îşi cheltuie toţi banii la cazinouri şi devin disperaţi, sunt violenţi. Noi nu suntem aşa”, adaugă el.

„Aparatele foto, laptopurile şi telefoanele sunt trimise în România pentru ca să fie vândute pe piaţa neagră şi putem să facem cam 5.000 de euro într-o săptămână, dacă turiştii îşi lasă bagajele numai o secundă, doar o secundă!”, continuă el.

Pentru a le înţelege tactica, reporterul BBC se pune la dispoziţia lor. Este vorba despre o schemă numită „Ronaldinho”, după numele fotbalistului care dansează după ce marchează. Astfel, Johhny se apropie de reporter cu o hartă cerând indicaţii, în timp ce Mario şi Danny se prefac că sunt beţi înconjurându-l şi dansând, iar în clipa următoare cei doi fug cu portofelul victimei.

„Eu sunt momeala. Mario buzunăreşte sau distrage atenţia pentru că are foarte multă experienţă, după care îi dă portofelul sau telefonul lui Danny, care fuge. Aşa că turistul habar nu are la cine îi sunt lucrurile. Suntem prea rapizi”, explică Johnny.

Mediafax

1 Comentariu

  1. femeie spune:

    chemati-i cu adevaratul lor nume: tigani!

    In Italia (desi nascuti, crescuti acolo si cu nume italian)ii numesc asa (nu fac referire la cetatenia lor).

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!