Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Julio Iglesias: “Cea de-a doua prietenă a mea a fost româncă şi încă o mai iubesc”

Publicat 11:57 | 01 iul. 2012 // Cultură, Mapamond, Vedete // 1.249 vizualizări

Julio Iglesias şi-a impresionat fanii la concertul de la Zone Arena

last.fm

Celebrul artist latino Julio Iglesias şi-a încântat şi emoţionat, cu vocea sa inconfundabilă, fanii români, sâmbătă seară, 30 iunie, printr-un concert de aproximativ o oră şi jumătate susţinut la Zone Arena din Bucureşti.

Spectacolul, care face parte din turneul „2012 World Tour”, a fost ultimul din Europa, a anunţat artistul.

„Mulţumesc România, mulţumesc Bucureşti! Acesta este ultimul concert din turneu în această frumoasă parte a Europei”, a spus Iglesias.

Artistul şi-a anunţat, în urmă cu un an, retragerea din viaţa artistică, turneul pe care îl face în prezent putând fi ultimul din cariera îndrăgitului cântăreţ spaniol.

Cu o întârziere de 15 minute faţă de ora anunţată, Julio Iglesias a urcat pe scenă în aplauzele miilor de spectatori. El a salutat fanii în limba română, spunând „Bună seara!”, apoi a început concertul.

„Amore” a fost piesa care a început o seară plină de senzualitate şi emoţie. Au urmat piese ca “Baila Morena”, “La Gotta fria”, “La Carretera”, „Caruso” „Nathalie”, piese de pe cel mai nou album – „1” – pe care artistul îl promovează în acest turneu, sau piese mai vechi, toate foarte bine primite de publicul din România.

Păstrând un dialog permanent cu publicul, după fiecare melodie interpretată Julio Iglesias povestea întâmplări, îşi aducea aminte de prieteni, unii dintre ei care nu mai sunt printre noi, sau făcea glume, toate momentele răsplătite de public cu aplauze generoase. El a glumit referindu-se la vârsta sa, afirmând că în 1969, când a venit pentru prima oară în ţara noastră, la Festivalul ”Cerbul de aur” de la Braşov, avea… 10 ani.

„Sunteţi în inima mea. Îmi amintesc că prima oară am venit în România în 1969 – când aveam 10 ani – la Braşov. Aveam 10 ani. România a fost prima ţară din cariera mea şi a rămas în inima mea. Haideţi să facem să fie o seară de neuitat”, spus Julio Iglesias.

Una dintre melodiile foarte apreciate şi cunoscute de public, „Mammy Blue”, i-a făcut pe toţi cei prezenţi să se ridice în picioare şi să cânte împreună cu artistul.

„Întotdeauna am simţit ca românii au sânge latin, cum am şi eu. Aveţi femei minunate şi o ţară foarte frumoasă. Din Timişoara, la Bacău, la Cluj, la Braşov ştiu toată România. Vă iubesc. Cea de-a doua prietenă a mea a fost româncă şi încă o mai iubesc”, a mărturisit artistul.

Julio Iglesias a amintit şi de regretatul producător tv Valeriu Lazarov, despre care a spus că l-a întâlnit la Braşov.

„Îmi amintesc de Valeriu Lazarov, un prieten vechi. (…) Îmi lipseşte foarte mult”, a spus Iglesias după care a dedicat melodia „La Carretera” memoriei celebrului producător tv.

Artistul şi-a încheiat recitalul cu melodiile „I Wanna Know what Love Is” şi „Fragile”.

„Mulţumesc că aţi venit în această seară. Mulţumesc foarte mult”, a spus artistul, după care a părăsit scena. Deşi publicul a aplaudat minute în şir, i-a scandat numele şi a tropăit din picioare, nu a revenit pe scenă pentru biss-uri.

last.fm

Julio Jose Iglesias De La Cueva, cunoscut lumii întregi ca Julio Iglesias, s-a născut în Madrid, pe 23 septembrie 1943. Dacă în 1960, Julio Iglesias studia dreptul şi juca fotbal pentru Real Madrid, trei ani mai târziu, cele două posibile cariere creionate au devenit imposibile din cauza unui accident de maşină în urma căruia a rămas paralizat pentru o lungă perioadă.

Fulminanta carieră muzicală a artistului a început în spital, când a primit o chitară de la medicul care îl îngrijea. Cu ajutorul muzicii şi al familiei, Julio Iglesias a reuşit să se recupereze fizic, iar în 1968 a câştigat „Benidorm International Song Festival” cu melodia „La vida sigue igual”, melodie ce mai târziu a fost folosită în filmul cu acelaşi nume, bazat pe povestea vieţii artistului. După ce în 1970 a reprezentat Spania la Eurovision, unde a câştigat locul patru, cariera lui Julio Iglesias a ”explodat”.

În cei peste 40 de ani de carieră, Julio Iglesias a reuşit să vândă peste 300 milioane de discuri în întreaga lume, înregistrate în peste 14 limbi. Conform topului realizat de Sony Music Entertainment, Julio Iglesias se află în topul celor mai vânduţi 15 artişti din istorie.

Palmaresul marelui artist include numeroase albume răsplătite cu discuri de platină şi aur, precum şi numeroase distincţii uneori unice în lume: în 1988 primeşte un premiu Grammy pentru Best Performance of a Latin Pop Artist în 1987 pentru albumul „Un Hombre Solo”, în 1992 primeşte titlul „Universal Spaniard” în Florida, iar cei din Galicia îl numesc „Jacobeo 93 Cultural Ambassador”, în ianuarie 2008, după turneul din Africa de Sud, Sony BMG l-a răsplătit pe artist cu discul de platină pentru vânzări de peste un milion de exemplare ale albumului „Romantic Classics”.

Pe 16 decembrie 2011, Julio Iglesias a primit două premii istorice de la Sony Music – „Best Selling Latin Artist in History” (cu peste 300 milioane de albume vândute) şi „Best Selling Artist in Spain” (23 milioane albume). Ambele premii i-au fost înmânate artistului în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Institutul Cervantes din Madrid, de către Rafael Nadal.

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!