Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Pe plajă, în bikini şi cu mitraliera în spate (foto)

Publicat 23:42 | 15 iul. 2012 // Mapamond // 1.691 vizualizări

Această fată în bikini şi cu o mitralieră în spate a devenit peste noapte un star internaţional, deşi nimeni nu-i ştie faţa şi nici numele.

Poza a făcut-o un tânăr pe nume Barak Raz, pe o plajă din Israel, şi a publicat-o pe Facebook cu acest comentariu: „Only in Israel” (“Doar în Israel”).

Tânăra brunetă în bikini alb-negru, înarmată cu o mitralieră, este probabil înrolată în armata israeliană, scrie cotidianul israelian “Haaretz”.

Ea discută liniştit pe plajă cu o prietenă, bucurându-se de soare, fără să bănuiască faptul că poza ei va face înconjurul lumii.

Femeile reprezintă aproape o treime din forţele armate israeliene şi 50% din ofiţerii acesteia.

După împlinirea majoratului, fiecare fată născută în statul Israel trebuie să facă cel puţin doi ani de serviciu militar.

Regulamentul forţelor armate israeliene spune clar: în cazul în care un soldat părăseşte cazarma înarmat, arma de foc trebuie să-o ţină cu sine, în contact strâns. În caz contrar, riscă să ajungă la închisoare. Acesta ar putea fi motivul pentru care tânăra nu s-a despărţit de armă pe plajă.

Nici cotidianul “Haaretz”, nici cei care au comentat poza nu s-au arătat scandalizaţi de imagine, aceasta fiind un lucru obişnuit pentru Israel.

Cotidianul italian „Corriere della Sera” scrie că nu este pentru pentru prima dată când o tânără israeliană apare înarmată pe o plajă. 

În 2007, pentru a promova turismul, Ministerul Afacerilor Externe al ţării din Orientul Mijlociu a conceput o campanie publicitară în care apăreau femei-soldaţi în bikini pe cele mai faimoase plaje din Israel.

Înarmate până în dinţi, fetele invitau turiştii să le viziteze ţara. „Vrem ca oamenii din întreaga lume să vadă Israelul din perspectiva noastră”, spunea despre campania publicitară Aviv Shiron, directorul adjunct al Serviciului de presă şi relaţii publice al Ministerului Afacerilor Externe.

În acelaşi an, pe coperta revistei “Maxim” a apărut o poză cu mai multe fete-soldat în bikini, iar comentariul spunea: „Iată femeile armatei israeliene”.

Olga Pârău
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!