Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Roberta Anastase, înlocuită cu Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaţilor

Publicat 23:54 | 03 iul. 2012 // Mapamond, România // 1.089 vizualizări

agerpres.ro

Roberta Anastase (PDL) a fost revocată din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu 160 de voturi “pentru” şi unul “împotrivă”, în seara zilei de marţi, 3 iulie, în cadrul unei sesiuni extraordinare a Camerei inferioare a Parlamentului României.

La vot nu au participat deputaţii UDMR şi PDL. Votul a fost secret, cu buletine. În sală erau prezenţi 177 de deputaţi.

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor este liderul grupului deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea, ales cu 161 de voturi “pentru”.
La vot nu au participat deputaţii PDL şi cei ai UDMR. Au fost prezenţi 177 de deputaţi.

„Această instituţie a fost condusă cu îngâmfare, cu dispreţ pentru oameni şi poate până la urmă este şi o victorie a presei, care a explicat de ce Camera Deputaţilor nu reprezintă suveranitatea poporului român. Sper că nu voi fi un preşedinte arogant şi să ascult cetăţeanul care dă un mesaj şi spune ceva prin declaraţia politică, în plenul Parlamentului”, a spus Valeriu Zgonea.

Roberta Anastase a anunţat că va contesta la Curtea Constituţională decizia de revocare a sa din funcţie.
Ea a spus că revocarea a fost făcută în baza unei sesizări care vizează o şedinţă de plen pe care nu a condus-o ea, ci colegul său de partid Ioan Oltean, relatează Agerpres.
Roberta Anastase a mai menţionat că nici marţi seară decizia de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Valeriu Ştefan Zgonea s-a născut la 3 septembrie 1967 în municipiul Craiova, judeţul Dolj, precizează Agerpres.

Din 1993 este licenţiat al Facultăţii de căi ferate, drumuri şi poduri din cadrul Institutului Naţional de Construcţii Bucureşti. În anul 2000 a urmat două cursuri postuniversitare, legate de Aparate de cale CF şi de Comunicarea politică prin internet.

În 2003 a obţinut masteratul în Politici Publice Europene la Institutul Naţional de Administraţie. În 2006 obţine un nou master la Colegiul Naţional de Apărare, iar din 2007 deţine un al treilea masterat, la Colegiul Superior de Securitate Naţională.

Din 1990 până în 2000 a lucrat ca inginer la diferite firme, precum SC Monte Cristo SRL şi Compania Naţională CFR SA.

La 26 noiembrie 2000, Valeriu Zgonea a fost ales deputat PDSR (PSD, din 2001) de Dolj. A făcut parte din Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic şi din Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Reales deputat la 28 noiembrie 2004 pe listele Uniunii Naţionale PSD+PUR. Până în februarie 2006 a fost viceliderul Grupului parlamentar al PSD. A fost membru al Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului României. Din 2005 şi până în iunie 2006 a fost observator la Parlamentul European.

La data de 30 noiembrie 2008 a fost ales pentru a treia oară deputat, în circumscripţia electorală nr. 17 Dolj, colegiul uninominal 9, pe listele Alianţei Politice PSD+PC. Este membru al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic (din noiembrie 2009) şi al Comisiei pentru afaceri europene ale Parlamentului României.

Între anii 1999 şi 2000 a fost preşedintele Organizaţiei de tineret Dolj a PDSR şi membru al Comitetului Executiv Central al Consiliului Naţional PDSR. Din 2008 este secretar general adjunct al PSD. Între anii 2000 – 2008 a fost membru al Consiliului Naţional al PSD, în aceeaşi perioadă ocupând şi funcţia de vicepreşedinte al Biroului executiv judeţean al PSD Dolj.

Anul acesta, pe 21 mai, Valeriu Zgonea a preluat funcţia de lider al grupului PSD din Camera deputaţilor, după ce Mircea Duşa a fost validat ministru pentru relaţia cu Parlamentul în Cabinetul condus de Victor Ponta.

Valeriu Zgonea este căsătorit şi are un copil.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!