Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vladimir Voronin: „Îmi place de Ponta și de Antonescu” (video)

Publicat 00:24 | 18 iul. 2012 // Politică, Radar, Republica Moldova, România // 1.301 vizualizări

Liderul comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, crede că Traian Băsescu va pierde la referendumul din 29 iulie și nu se va mai întoarce la Cotroceni.

În schimb, Voronin susține că îl simpatizează pe premierul Victor Ponta, notează B1, cu referire la Pro TV Chişinău.

„M-a comparat cu Ponta. Mie îmi place Ponta, mie îmi place Crin Antonescu, iaca persoanele astea îmi plac foarte mult. De ce: pentru că ei tot cum au procedat până astăzi și au făcut până astăzi au facut strict în conformitate cu Constitutia statului român. Nu au încălcat nimic”, a declarat Voronin la Pro TV Chișinău.

Vladimir Voronin a răspuns și la afirmațiile făcute luni de Traian Băsescu, precum că Voronin, în campania din 2005, una ar fi spus europenilor și alta la Moscova.

„Era președinte un om extraodinar Iliescu și în 2002 noi deja am semnat primul plan de acțiuni pentru trei ani, ori a încurcat ceva Băsescu, ori special a făcut”, a menționat Voronin.

Vladimir Voronin a reconformat că PRCM nu are de gând să renunţe la seceră şi ciocan, în pofida deciziilor Parlamentului prin care simbolurile comuniste au fost puse în afara legii.

Liderul comuniştilor moldoveni spune că, în cazul în care Curtea Constituţională nu va anula decizia Parlamentului, PCRM se va adresa la CEDO.
“Noi nu renunţăm. Sunt atâtea partide fără sigle, noi nu avem nevoie, pe noi ne cunosc toţi şi fără secera şi ciocanul”, a declarat Vladimir Voronin.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!