Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

20 de sportivi, nu 22! Adevărul despre dopaj şi lotul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice

Publicat 18:36 | 02 aug. 2012 // Republica Moldova, Social // 1.064 vizualizări

business24.ro

Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova respinge acuzaţiile

“Șoc după șoc în sportul olimpic moldovenesc. După ce astăzi portalul Jurnal.md a informat despre faptul incredibil că atletele Marina Marghieva și Natalia Artîc nu vor concura la Jocurile Olimpice de la Londra, nefiind găsite în listele de start, s-a aflat că cele două nici nu se află la Londra, fiind depistate pozitiv la probele antidoping efectuate înainte de Jocurile Olimpice”, scrie Jurnal.md.

“Se pare că șefii sportului au știut și au ascuns intenționat informația că lotul Moldovei constituie doar 20 de olimpici și nu 22, cum a transmis CNO și MTS”, mai scrie publicaţia.

CNO a acreditat mai mulți jurnaliști la Londra cărora se pare că, “pentru a tăcea din gură”, li s-au acordat acreditările, toți fiind de la ziare, în timp ce jurnaliștilor sportivi ai celor trei posturi TV și ai portalurilor de știri care emit știri sportive din oră în oră nu li s-a acordat niciun bilet, susţine Jurnal.md.

Sportman.md, care a efectuat o investigaţie, acuză:
“Principalii vinovaţi se fac preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Atletism – Anatol Bălan, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic – Nicolae Juravschi şi ministrul sportului – Ion Cebanu. (…)

Preşedintele federaţiei de profil, preşedintele CNO şi ministrul sportului scăpau basma curată dacă înştiinţau presa şi opinia publică înainte de plecare. Ei au preferat să tacă, ba mai mult, să ascundă rezultatele testelor antidoping.

Astăzi, toţi trei au recunoscut (…) că erau în cunoştinţă de cauză. (…) Au promis (…) că vor încerca să afle cum s-a ajuns ca cele două atlete să cosume substanţe interzise şi s-au învinuit reciproc.”

Jurnal.md este de părere că “jurnaliştii moldoveni acreditaţi pentru Jocurile Olimpice de la Londra au ştiut şi ei despre acest caz cutremurător de dopaj, dar nu au furnizat nicio informaţie (…)  Redactorii-şefi ai celor 6 trebuie să-şi pună întrebarea: Mai merită aceşti ziarişti să-şi păstreze locurile de muncă?”.

Din câte se ştie, cei 6 jurnalişti s-au deplasat la Londra fiind acreditaţi de Comitetul Internaţional Olimpic, iar repartizarea acreditărilor a fost făcută de Comitetul Naţional Olimpic.
Jurnaliştii în cauză au beneficiat gratuit de transport şi cazare şi au primit 11 mii de euro din partea Guvernului Republicii Moldova, în calitate de diurnă, potrivit surselor citate.

Jurnal.md publică lista celor 6 jurnalişti:
„Eduard Ciobanu – Moldavskie Vedomosti, reporter
Nicolae Buceaţchi – adevăratul ofiţer de presă al CNO (Lui Nicu Timofti i-a fost atribuită această funcţie pentru a ajunge la Londra)
Pavel Brădescu – Sport Plus, redactor şef (ziarul Comitetului Naţional Olimpic)
Veaceslav Romanescu – Sport Kurier, redactor şef
Alexandr Botnari – TV 7, reporter sport
Boris Harcenco – fotoreporter al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal”

Sportman.md publică amănunte despre plecarea la Londra a lui Nicu Timofti, fiul preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!