Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Aceasta este Nataşa – geniu absolut

Publicat 15:35 | 28 aug. 2012 // Elldorscop, Ştiinţă // 1.930 vizualizări

Cimpanzeul Nataşa (foto) este un geniu al lumii animale.
Femela, în vârstă de 20 ani, a depăşit toate punctajele din testele de inteligenţă, informează Descopera.ro.

Experimentul de anvergură a fost întreprins de cercetătorii de la Institutul Max Plank de Antropologie Evoluţionară.
Rezultatul cercetărilor, publicat în periodicul “Philosophical Transactions of the Royal Society B”, sugerează că indivizi geniali există şi printre animale, dar că niciunul dintre atributele acestor indivizi nu poate fi considerat inteligenţă pură.

Un conglomerat de calităţi şi abilităţi formează „geniul” Nataşei, un adevărat Einstein al lumii animale.
Până a fi studiată de savanţi, Nataşa s-a făcut remarcată prin mai multe fapte, inclusiv prin evadările ei spectaculoase din rezervaţie.

Spre exemplu, a evadat de nenumărate ori escaladând gardul electric care înconjoară rezervaţia. A făcut asta după ce a aruncat crengi peste gard până când nu a mai văzut nicio scânteie. Atunci, când a fost sigură că nu mai circulă curent electric, a trecut de gard fără probleme.

A învăţat, de asemenea, să păcălească oamenii să-i arunce hrană, doar pentru a se amuza ulterior – îi stropea cu apă pe cei care se apropiau prea mult de gard.

Cercetătătorii nu exclud existenţa unei adevărate inteligenţe – similară celei umane – şi la alte animale, dar afirmă că sunt necesare mai multe studii, cu probe care să implice şi dimensiuni cognitive, motivaţionale şi legate de temperament.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!