Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Fetele care au cântat şi au dansat în faţa altarului (video) au fost condamnate la 2 ani de închisoare

Publicat 17:17 | 17 aug. 2012 // Mapamond // 1.143 vizualizări

Cele trei membre ale formaţiei “Pussy Riot”, din Rusia, au fost condamnate la câte doi ani de închisoare.

Tinerele sunt „vinovate de huliganism”, a declarat vineri, 17 august, preşedintele tribunalului Hamovniceski la Moscova, la începutul citirii sentinţei, relatează AFP, citată de Mediafax.

Judecătoarea Maria Sirova a subliniat că acuzatele nu şi-au regretat faptele, au „încălcat ordinea publică” şi au adus „ofense sentimentelor (religioase) ale credincioşilor”.

Judecătoarea a reluat în mare parte argumentele procurorului, care a cerut o condamnare de trei ani pentru Nadejda Tolokonnikova (22 de ani), Ekaterina Samuţevici (30 de ani) şi Maria Aliohina (24 de ani), pentru „huliganism” şi „incitare la ură religioasă”.

Avocaţii tinerelor au cerut achitarea lor. În Rusia, pedeapsa maximă pentru „huliganism” este de şapte ani de muncă silnică.

Elldor.Info relevă că fetele din „Pussy Riot” au cântat şi au dănţuit, la 21 februarie, în faţa altarului Catedralei patriarhale “Hristos Mântuitorul” din Moscova.
Fiind reţinute la 3 martie, tinerele şi-au prezentat acţiunea ca fiind o „rugăciune-punk”, intitulată „Născătoare de Dumnezeu, goneşte-l pe Putin” («Богородица, Путина прогони»).

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!