Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Logistică americană la Chişinău

Publicat 16:33 | 09 aug. 2012 // Accente Info, Radar, Republica Moldova, Social // 1.339 vizualizări

Foto: Ministerul Apărării

Peste 20 de militari din structurile logistice ale Armatei Naţionale a Republicii Moldova participă, în perioada 6-10 august, la atelierul moldo-american cu genericul „Evaluarea capabilităţilor sistemului logistic”.

Cursurile se desfăşoară la Ministerul Apărării, evenimentul fiind organizat în colaborare cu structura de profil a armatei SUA din cadrul Comandamentului European.

Atelierul are drept obiectiv instruirea ofiţerilor moldoveni din structurile logistice în conformitate cu standardele internaţionale, a precizat colonelul Veaceslav Bălăţel, locţiitorul comandantului Comandamentului Logistic al Armatei Naţionale a Republicii Moldova, citat de Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Logistica este ansamblul de operații de deplasare, de organizare şi de aprovizionare care permit funcționarea unei armate.

„În cadrul atelierului de lucru, accentul este pus pe procedeele moderne aplicate în procesul de achiziţionare şi modalitatea de păstrare a bunurilor materiale, procedee de asigurare a unităţilor militare cu combustibil, modalitatea de păstrare a armamentului şi muniţiilor în Armata Naţională, organizarea transportărilor şi operaţiunilor de mentenanţă”, a menţionat colonelul Veaceslav Bălăţel.

Atelierul moldo-american face parte dintr-o serie de activităţi organizate de Comandamentul Logistic a căror finalitate este optimizarea sistemului logistic al Armatei Republicii Moldova.

În perioadă aflării în Republica Moldova, specialiştii în domeniul logistic al armatei SUA vor vizita depozitele de muniţii, carburanţi şi produse alimentare din garnizoana Bălţi, precum şi subdiviziunile de transport ale Armatei Naţionale.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!