Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Puţini copii şi o familie îndestulată – secretul reuşitei în viaţă

Publicat 16:58 | 29 aug. 2012 // Elldorscop, Şi altele..., Social // 1.370 vizualizări

Studiu: Copiii săraci din familii numeroase reuşesc mai rar pe plan socio-economic

pixdaus.com

Mărimea familiei, alături de mediul socio-economic din care provine o persoană, constituie un factor determinant important pentru viitoarea reuşită socială, potrivit unui studiu publicat de revista de ştiinţă britanică “Proceedings B”.

„Fertilitatea scăzută şi nivelul socio-economic ridicat determină o mai mare reuşită pe plan socio-economic pentru descendenţi, până la patru generaţii”, spun cercetătorii britanici şi suedezi, care au realizat acest studiu în Suedia.

A fost vizat un eşantion de 14.000 de persoane, născute între 1915 şi 1929, alături de descendenţii acestora din patru generaţii.

Specialiştii au putut astfel demonstra ceea ce putea fi intuit din start: un număr mic de copii şi o stare socio-economică bună în familie determină în mare parte reuşita generaţiilor viitoare, rari fiind copiii săraci din familii numeroase care reuşesc pe plan socio-economic.

Însă, dacă într-o familie bogată, limitarea numărului de copii este benefică, în schimb, la o familie săracă, numărul de copii nu mai este determinant pentru reuşita acestora, care va fi în mai mare măsură influenţată de factori sociali de o mai mare amploare, au mai constatat cercetătorii.

Sursa: Mediafax

1 Comentariu

  1. Eufrosin spune:

    Observati va rog ca studiul a fost facut intr-o tara ai carei locuitori nativi au o rata demografica negativa, deci incet, incet, dispar ca natie. Fenomenul este dublat de invadarea Suediei de catre lumea a III-a, care spre deosebire de nativi, stiu ca demografia inseamna viitor.

    In plin centrul Stockholmului, esti uluit sa vezi o gigantica …moschee!

    Nici ROmanii nu sunt scutiti de planurile de imputinare derulate asupra lor de catre aceias clica globalista – la noi insa, miza e alta: in vreme ce noi plecam prin straini pentru a le spala batranii, peste un milion de venetici cu cetatenia luata pe ascuns, se pregatesc sa dea buzna, doar sa mai scada preturile, astfel incat acestia sa cumpere averi , la preturi de nimic. Cine sunt aceia? Gasiti usor:
    Ce nu a putut Moscova atunci, face axa Washington-Londra-Tel Aviv, acum:

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!