Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

SUA: Campanie amplă de nimicire a ţânţarilor în Dallas, pentru combaterea epidemiei cu virusul West Nile

Publicat 16:55 | 17 aug. 2012 // Mapamond // 724 vizualizări

Autorităţile din comitatul Dallas, Texas, au lansat la 16 august o campanie aeriană de exterminare a ţânţarilor, pentru prima dată în ultimii 45 de ani.

Vremea caldă şi uscată din această zonă a SUA a creat condiţiile ideale pentru înmulţirea ţânţarilor.

Campania are drept scop combaterea celei mai gravă epidemii din SUA produsă de virusul West Nile.

Din cauza epidemiei, 10 persoane au murit, iar 230 de oameni s-au îmbolnăvit, potrivit Associated Press, citată de Agerpres.

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul West Nile nu vor prezenta semne de boală, însă aproximativ una din 150 va dezvolta o formă severă a bolii. Simptomele includ dureri de cap, febră ridicată, rigiditate a gâtului, dezorientare, comă, tremor, convulsii, slăbiciune musculară şi paralizie.

Aproape jumătate din cazurile de îmbolnăvire cu virusul West Nile înregistrate în acest an în SUA sunt în Texas.
Dacă tendinţa va continua, 2012 va fi anul în care se vor înregistra cele mai multe îmbolnăviri din istoria acestui stat american.

Avionul a împrăştiat spray insecticid în partea de nord-est a comitatului.
Deşi asemenea măsuri sunt un lucru obişnuit în alte oraşe mari, eforturile au provocat o dezbatere în zona Dallas între oficialii din domeniul sănătăţii care încearcă să reducă riscul de îmbolnăvire şi locuitorii îngrijoraţi de efectele pe care norul de insecticid l-ar putea avea asupra copiilor, animalelor de companie şi a altor insecte, precum albinele sau gărgăriţele.

Potrivit agenţiilor de presă, criticii au întrebat dacă este dovedit ştiinţific că această campanie de eradicare a ţânţarilor reduce cazurile de îmbolnăvire cu virusul West Nile.
Un studiu realizat în California a concluzionat că şansele de infectare sunt de aproximativ şase ori mai mici în zonele tratate decât în cele netratate.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!