Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Usturoiul combate toxiinfecţiile alimentare

Publicat 23:07 | 28 aug. 2012 // Sănătate // 1.082 vizualizări

Usturoiul conţine o substanţă de 100 de ori mai puternică decât unele antibiotice

O substanţă chimică din usturoi este mult mai eficientă în combaterea toxiiinfecţiilor alimentare decât două dintre cele mai utilizate antibiotice, arată un studiu.

Compusul, numit sulfură de dialil, poate distruge stratul mucos protector secretat de anumite bacterii şi care le apără de acţiunea unor antibiotice.

În comparaţie cu două antibiotice mult uzitate – eritromicină şi ciprofloxacin – sulfura de dialil este nu doar mai puternică, ci şi acţionează într-un timp mult mai scurt.

Rezultatele au fost obţinute de cercetătorii de la Washington State University, care au testat acţiunea substanţei extrase din usturoi asupra bacteriilor din genul Campylobacter, care determină cele mai multe cazuri de toxiinfecţii alimentare în SUA, Marea Britanie şi, foarte probabil, în multe alte ţări ale lumii.
Cauza o reprezintă consumul de alimente contaminate, în special carne de pui crudă sau insuficient gătită.

În afară de toxiinfecţii alimentare manifestate prin dureri abdominale, diaree şi febră, bacteriile Campylobacter se află la originea a aproximativ o treime dintre cazurile de sindrom Guillain-Barré, o maladie rară şi severă, care poate duce la paralizii.

Elldor.Info, cu referire la Descopera.ro/Mail Online

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!